El Botànic i Cs assenyalen Camps i Zaplana responsables polítics del "saqueig" de més de 1.000 milions en Fira València

Els grups responsabilitzen d'aquests sobrecostos els expresidents de la Generalitat; l'exconseller d'Economia, Gerardo Camps; l'expresident de la institució, Alberto Catalá, i la directora general de fira i exconsellera d'Indústria i posteriorment de Turisme, Belén Juste, entre d'altres
21 febrer 2019 13:33h

VALÈNCIA. PSPV, Compromís, Podem i Cs consideren que en Fira València va haver-hi un "saqueig" en la gestió directiva, així com una "manca de control i tracte de favor al PP" amb actuacions en el seu Pla de modernització i ampliació i altres "sense sentits" que van generar sobrecosts de més de 1.000 milions d'euros.

Així mateix, veuen responsables polítics d'aquesta gestió els expresidents de la Generalitat Eduardo Zaplana i Francisco Camps, així com l'exconseller d'Economia i actual diputat del PP en el Congrés, Gerardo Camps; l'expresident de la institució, Alberto Catalá, i la directora general de fira i exconsellera d'Indústria i posteriorment de Turisme, Belén Juste, entre d'altres.

Així consta en la proposta de dictamen de 254 pàgines sobre la comissió d'investigació que analitza la gestió dels recintes firals del País Valencià. Aquest text haurà de ser aprovat en comissió i finalment passarà al ple de les Corts.

El dictamen analitza la gestió del recinte firal valencià durant el període 2000-2012 i s'estructura en diferents apartats en els quals s'aborda la naturalesa jurídica, el Pla de Modernització i d'Ampliació i la gestió de la direcció que, segons han apuntat, és "la punta de l'iceberg" de tot el "modus operandi" .

"Fira València il·lustra els 20 anys de mal govern del PP amb mala gestió, controls gens clars i corrupteles que ens ha costat als valencians més de 1.000 milions d'euros", ha subratllat el diputat del PSPV José Muñoz.

next