El Botànic tindrà majoria en la Mesa de les Corts i deixa els altres dos llocs a decisió de "les dretes"

El PSPV defensa que la Presidència del parlament torne a ser per a Compromís, encara que proposarà una alternativa socialista si no rep cap proposta de la coalició
13 maig 2019 14:15h
Mata ha defensat que "la segona màxima autoritat de la Comunitat Valenciana", el president de les Corts, ha d'estar designada per la segona força, Compromís. / INMA CABALLER, FLICKR CORTS

VALÈNCIA. Els portaveus del PSPV i Compromís a les Corts, Manolo Mata i Fran Ferri, han insistit aquest dilluns en la seua intenció que les forces del Botànic mantinguen la majoria –tres– dels cinc llocs de la Mesa del parlament i que els altres dos els hagen de decidir "les dretes". El secretari general de Podem, Antonio Estañ, i el diputat del PPCV Jorge Bellver s'han remés al reglament.

Quan falten tres dies per a la constitució de les Corts, aquest dijous, els portaveus dels cinc partits s'han pronunciat sobre la futura composició de la Mesa en la roda de premsa després de l'última Junta de Síndics de la legislatura. El repartiment s'emmarca també en la negociació dels tres partits del Botànic per a conformar el nou govern, que arranca aquest dimarts.

Mata ha tornat a descartar la possibilitat que la Mesa siga provisional i ha manifestat: "Els socialistes tenim en aquests moments una posició simple, 'bobota'; som la primera força del Botànic, volem continuar i estem pendents de quin full de ruta hi ha per a establir les negociacions" amb l'objectiu de continuar amb les lleis "botàniques".

En aquest context, ha defensat que "la segona màxima autoritat de la Comunitat Valenciana", el president de les Corts, ha d'estar designada per la segona força, Compromís –com ja va sostindre la setmana passada el president de la Generalitat i líder socialista, Ximo Puig–, i que el Botànic ha de tindre majoria en la Mesa.

"Estem de mers espectadors, amb una posició tranquil·la i intrigada", ha asseverat. Així mateix, ha assegurat que donaran suport a la proposta de la coalició si la reben "fins a les 10.29h de dijous". En cas contrari, proposaran "una candidatura de president o presidenta del PSPV però sabent que correspon a Compromís".

next