El brot de botulisme al Tancat de la Pipa deixa, per ara, un balanç de 500 aus mortes i 83 de malaltes

Des del passat 24 de juliol el llac està seguint un procés d'assecat per a evitar concentracions d'ocells i, d'aquesta manera, poder dispersar el bacteri
1 agost 2019 18:59h
18 espècies ja han sigut afectades pel bacteri. / ACCIO ECOLOGISTA AGRO 

VALÈNCIA. El brot de botulisme aviari detectat el passat 17 de juliol al Tancat de la Pipa, al parc natural de l'Albufera de València, ha deixat ja fins a aquest dijous almenys 502 ocells morts i 83 de malalts, així com un total de 18 espècies afectades.

La majoria de cadàvers corresponen a ànecs reials, l'espècie més abundant al parc, amb una població de 4.000 i 5.000 individus, segons SEO/Birdlife, organització que junt amb Acció Ecologista Agró gestiona aquest espai natural. De fet, des del passat 24 de juliol està tenint lloc un procés d'assecat per a evitar concentracions d'ocells i que en conseqüència es puga dispersar el bacteri.

Altres espècies afectades són el martinet blanc, la camallarga, la gavina riallera, el capó reial, la fotja comuna i la gallineta d'aigua, informa SEO/Birdlife. Segons l'organització, La Pipa no hi havia tingut mai un brot de botulisme aviari. Aquests bacteris són habituals en els aiguamolls a l'estiu, atés que les altes temperatures, els baixos nivells d'aigua i la concentració d'ocells els faciliten. La situació, de fet, ha ocorregut al parc natural d'El Fondo (el Baix Vinalopó), i a altres espais naturals del territori espanyol, com ara Daimiel (Castella-la Manxa) o Doñana (Andalusia).

De la mateixa manera, SEO/Birdlife assenyala que diàriament s'entra al parc per a revisar si hi ha ocells malalts, que si es dona el cas són traslladades al centre de recuperació. En el cas de trobar-les mortes, es procedeix a la seua incineració.

next