Brussel·les sanciona Google amb 1.490 milions d'euros per fer "pràctiques abusives en la publicitat en línia"

La Comissió Europea multa la multinacional nord-americana per "impedir als seus rivals competir" en aquest sector publicitari
20 març 2019 13:42h
L'eurocomissària de la Competència, Margrethe Vestager, durant la roda de premsa sobre la multa a Google, el 20 de març del 2019. / EBS

BRUSSEL·LES. La Comissió Europea ha imposat a Google una multa de 1.490 milions d'euros per fer "pràctiques abusives en la publicitat en línia" que perjudiquen la competència a la Unió Europea. L'executiu europeu ha determinat que l'empresa nord-americana ha "abusat del seu domini del mercat" obligant altres webs a acceptar "clàusules restrictives" que impediren als seus rivals posicionar les seues cerques de publicitat en aquestes pàgines web. "Aquesta mala praxi va durar més de 10 anys i va impedir a altres empreses la possibilitat de competir en igualtat i innovar", ha recriminat l'eurocomissària de la Competència, Margrethe Vestager.

A més de la multa, que equival a l'1,29% de la facturació de Google, la CE recorda que la multinacional també pot fer front a demandes civils de "qualsevol persona o empresa afectada pel seu comportament no competitiu".

Es tracta de la tercera sanció que imposa l'executiu de Jean-Claude Juncker a Google per abusar del seu poder al mercat. El 2017 Brussel·les va sancionar Google amb 2.420 milions d'euros per un "abús de posició dominant" relacionat amb el seu sistema de recerca a Internet. Un any després va anunciar una multa rècord de 4.340 per utilitzar el sistema Android de forma monopolística.

next