Theresa May demana a la Unió Europea una pròrroga del Brèxit fins al 30 de juny

Brussel·les preveu una cimera extraordinària la setmana vinent per a resoldre les negociacions sobre l'eixida del Regne Unit  
20 març 2019 13:24h
La primera ministra britànica, Theresa May, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, a Brussel·les aquest febrer. / COMISSIÓ EUROPERA, ETIENNE ANSOTTE

BRUSSEL·LES. La primera ministra britànica, Theresa May, ha escrit aquest dimecres al president del Consell Europeu, Donald Tusk, per a sol·licitar una pròrroga del Brèxit fins al 30 de juny.

En la sessió setmanal de preguntes a la primera ministra en la Cambra dels Comuns, May ha afirmat que, com a cap de l'executiu britànic, no està disposada a prolongar més temps el procés de retirada del Regne Unit de la Unió Europea.

Aquest dimecres, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ja ha anticipat la convocatòria d'una cimera extraordinària la setmana vinent per a resoldre l'actual impàs en què es troben les negociacions del Brèxit. Si no hi ha una extensió ni es ratifica un acord, el Regne Unit eixiria de la UE el 29 de març.

Després que el govern britànic haguera avançat que enviaria una carta a Brussel·les per a demanar un ajornament de l'eixida de Regne Unit més enllà del 29 de març, Juncker ha afirmat a la ràdio alemanya Deutschlandfunk que veu improbable que es prenga una decisió al respecte en la cimera d'aquest dijous. "Probablement ens haurem de tornar a reunir la setmana vinent", ha pronosticat. En aquest sentit, Juncker ha lamentat que la primera ministra britànica Theresa May no tinga "un acord sobre res".

Estava previst que May escriguera aquest dimecres a Brussel·les per a demanar més temps per a negociar l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea, però a primera hora del matí una portaveu de la Comissió Europea confirmava que encara no havia rebut cap petició. 

"Hi ha arguments per a donar al Parlament un poc més de temps per a acordar el camí a seguir, però la gent d'aquest país ha estat esperant, ja, tres anys", ha indicat el portaveu, que ha remarcat que el poble britànic "està cansat" del fracàs del seu parlament a l'hora de prendre decisions i que la primera ministra May "comparteix la frustració".

next