Brussel·les publica una guia ràpida per a les empreses sobre els passos a seguir davant d'un Brèxit 'dur'

La Comissió Europea recomana a les companyies amb interessos al Regne Unit que es posen en contacte amb les autoritats duaneres del seu estat
18 febrer 2019 14:05h
L'executiu de la Unió Europea vol alertar les companyies, especialment les pimes, sobre com s'han de preparar per a un Brèxit 'dur'. Imatge d'arxiu.

BRUSSEL·LES. La Comissió Europea ha publicat una guia ràpida per a les empreses sobre els passos que han de seguir en cas que el Regne Unit abandone la Unió Europea sense un acord. Amb aquest document, l'executiu de la Unió Europea vol alertar les companyies, especialment les pimes, sobre com s'han de preparar per a un Brèxit 'dur'. 

Principalment, recomanen a les empreses que tinguen relacions comercials amb el Regne Unit; que "estudien" l'obtenció d'autoritzacions i registres duaners, i que es posen en contacte amb l'autoritat duanera del seu estat per a consultar altres mesures de contingència.

A més, la guia avisa les companyies que tinguen mercaderies que travessen el territori britànic que també parlen amb les autoritats duaneres i els seus socis comercials, com ara proveïdors o transportistes, ja que "el Brèxit també podria afectar la seua cadena de subministrament".

next