Brussel·les reitera que l'acord del Brèxit no es pot reobrir

La Comissió Europea manté que el seu interlocutor és la primera ministra Theresa May
23 maig 2019 13:47h
REUTERS

BRUSSEL·LES. Cap possible successor de Theresa May podrà aconseguir modificacions de l'acord de divorci ja segellat entre el govern britànic i la Unió Europea. Així ho ha reiterat aquest dijous un portaveu de la Comissió Europea, que ha assegurat que la posició dels 27 és "clara i neta". 

"L'Acord de Retirada no pot ser reobert ni renegociat", ha sentenciat Margaritis Schinas, recordant que, en tot cas, el que sí que pot ser "revisat" és el document que estipula la relació futura entre el Regne Unit i la Unió Europea, l'anomenada declaració política. 

Per altra banda, el portaveu ha evitat respondre les preguntes dels periodistes en relació amb les pressions cap a May del seu propi partit i la possibilitat que algú com Boris Johnson, de la línia dura dels tories, puga rellevar-la.

"Preferisc evitar els condicionals; el president Juncker ja va dir en una entrevista a la CNN que el nostre interlocutor és May i estem preparats per a parlar amb la primera ministra del Regne Unit", s'ha limitat a dir. 

"Ho seguim de prop i amb paciència", ha afegit Schinas sobre la incertesa política que viu Londres i com aquesta pot arribar a afectar la sortida de l'atzucac del Brèxit.

next