Bunyol incrementa la seguretat i els punts violeta per a la Tomatina

El municipi espera 22.000 participants en la tradicional batalla de tomaques celebrada el 28 d'agost
20 agost 2019 13:27h
En aquesta edició està previst que es llancen 120.000 quilos de tomaques. / EFE

VALÈNCIA. L'Ajuntament de Bunyol ha incrementat a prop de dos-cents el nombre d'integrants del dispositiu de seguretat previst per a la 74a edició de la Tomatina. La festa gran de la localitat se celebra el pròxim dia 28 d'agost i, a més, també s'ha augmentat la implantació de punts violenta amb l'objectiu de previndre agressions sexuals. 

L'alcaldessa del municipi, Juncal Carrascosa, ha destacat que esperen arribar a 22.000 participants en aquesta internacional batalla de tomaques, en la qual està previst llançar 120.000 quilos de tomaques tot i que, segons la socialista, "al final sempre són alguns milers de quilos més". 

Carrascosa ha ressaltat que la venda d'entrades va segons el que es preveu i ha destacat el bon acolliment per part dels veïns, "que tornen a confiar en la festa" i ja han retirat les 5.000 entrades reservades. Així mateix, ha ressaltat l'èxit amb les turoperadores, que han superat les vendes individuals previstes. 

L'alcaldessa ha comentat que el perímetre on es viurà la festa serà el mateix que altres anys, així com també ho serà la distribució dels sis camions que recorreran els carrers de Sant Lluís, del Cid, la plaça Layana i la plaça del Poble. 

Preguntada per l'impacte d'aquesta festa per a Bunyol, Carrascosa ha declarat que el municipi "no pot absorbir els 17.000 turistes que la Tomatina atrau", per la qual cosa "s'ha de parlar d'impacte comarcal o, fins i tot, de la Comunitat". 

L'alcaldessa ha remarcat que, malgrat les incomoditats per a qui ve a la festa, les campanyes de seguretat en prevenció fan que el balanç al final de cada edició siga positiu.

next