Burjassot instal·larà una càmera de vigilància per a frenar els actes vandàlics contra l'estàtua d'Estellés

Els culpables que atempten contra el patrimoni assumiran el cost econòmic de les reparacions derivades dels atacs
11 febrer 2019 17:18h
"El text mostra una ferma condemna de l'Ajuntament de Burjassot contra "qualsevol atac a l'estàtua de Vicent Andrés Estellés, així com qualsevol atac a la figura del poeta". / AJUNTAMENT DE BURJASSOT

VALÈNCIA. L'Ajuntament de Burjassot (l'Horta Nord) ha aprovat aquest dilluns, 11 de febrer, en una sessió extraordinària del ple municipal, una iniciativa per a condemnar els actes vandàlics contra l'estàtua del poeta Vicent Andrés Estellés així com per a acordar la instal·lació d'una càmera que vigile 24 hores al dia l'estàtua i l'augment de les mesures de vigilància policial.

La moció ha sigut presentada per Compromís i aprovada amb els vots del PSPV, Compromís, el Partit Popular, Ciutadans i Totes amb Burjassot, i l'abstenció d’Esquerra Unida (EU). A més, s'ha inclòs una esmena de Totes amb Burjassot i part de l'esmena presentada per Ciutadans, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

En concret, el text mostra una ferma condemna de l'Ajuntament de Burjassot contra "qualsevol atac a l'estàtua de Vicent Andrés Estellés, així com qualsevol atac a la figura del poeta, patrimoni material i immaterial del poble, incloent els panells i els elements de la Ruta Estellés”, després de l’últim acte vandàlic fa unes setmanes.

"Una vegada identificats els culpables de qualsevol acte que atempte contra el patrimoni, l'Ajuntament de Burjassot garantirà que els responsables assumisquen el cost econòmic de les reparacions derivades d'aquestos atacs", explica la moció, que assenyala que "seran faltes molt greus els actes de deterioració greu i rellevant d'equipament, infraestructures, instal·lacions i elements d'un servei públic", amb la sanció corresponent, que suposa una multa "per infracció molt greu que va dels 1.203 als 3.000 euros".

D'altra banda, la moció demanda que "es reposen al més prompte possible els llibres de l'estàtua, arrancats també fa uns dies" i manifesta que "l’Ajuntament de Burjassot sempre estarà a favor del respecte, la tolerància i la no-violència, i defensarà els canals democràtics com a solució als conflictes".

next