Caballer FX dispara aquest dimarts el castell del 40é Festival de Pirotècnia de València

La Generalitat ofereix servei de metro i tramvia especial aquesta nit per la disparada del castell de foc 
8 octubre 2019 10:40h
Els ponts de les Flors i de l'Exposició no podran ser utilitzats, perquè seran habilitats com a vies d'evacuació. Imatge d'arxiu. / EFE, Kai Försterling

VALÈNCIA (EP, Redacció). L'empresa valenciana Caballer FX Global Foc serà l'encarregada de disparar el castell de foc del 40é Festival de Pirotècnia de València que se celebra aquest dimarts, dia 8, a la mitjanit, en el marc de les festivitats amb motiu del 9 d'Octubre.

La programació de la festivitat del 9 d'Octubre "no està completa sense la pólvora", va afirmar el regidor de Cultura Festiva a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, qui va presentar aquest dilluns la convocatòria. La programació inclou, d'una banda, la mascletà del dia 9, que enguany serà responsabilitat de la pirotècnia Zarzoso, d'Altura. De l'altra, el castell de focs artificials del Festival de Pirotècnia de València, que enguany arriba a la seua 40a edició. Com cada any, es realitza amb la col·laboració de la Diputació de València mitjançant un conveni que permet realitzar aquesta i altres activitats de l'àmbit de la cultura festiva.

Es tracta de la primera ocasió en què Caballer FX participarà en el Festival de Pirotècnia de València. Segons va explicar Fuset, enguany s'ha decidit repetir la disposició de l'any passat dels elements pirotècnics, al passeig de l'Albereda, que se situaran tant en el fons del llit del riu com en superfície, "en una doble disposició que permetrà guanyar en visibilitat i en proximitat del públic, la qual cosa augmentarà l'espectacularitat de la disparada".

Els colors de la senyera i 17 minuts de durada

El disseny de la disparada, va explicar Fuset, s'ha efectuat especialment per a aquesta ocasió, "amb molt de material de fabricació pròpia, en reivindicació de la producció valenciana, i amb referències als colors de la senyera". "Serà un tret molt variat i molt alegre d'una mica més de 17 minuts de duració", va afegir.

El públic podrà situar-se al llarg del passeig de l'Albereda i del passeig de la Ciutadella, així com als ponts del Real i de la Mar. Els ponts de les Flors i de l'Exposició no podran ser utilitzats, perquè seran habilitats com a vies d'evacuació.

La responsable de Caballer FX, María José Lora, va agrair "la confiança de l'Ajuntament en l'empresa" i va manifestar la seua "il·lusió" de participar en aquest tradicional festival.

Servei nocturn de metro fins a les 3 de la matinada 

La Generalitat facilitarà amb el servei nocturn de Metrovalencia la mobilitat de milers de persones que es preveu que acudisquen en transport públic al Festival de Pirotècnia aquesta nit. 

En aquesta ocasió, com que està en funcionament la circulació nocturna de metro i tramvia per ser vespra de festiu –el 9 d'Octubre–, el servei que es prestarà als usuaris serà "molt més complet" que en altres edicions, atés que el nombre d'unitats, les freqüències, les destinacions i les últimes circulacions es milloraran "de manera notable" respecte d'anys anteriors.

D'aquesta forma, el servei nocturn previst per Metrovalencia circularà fins a les 3 de la matinada per a facilitar l'accés i retorn a l'esdeveniment pirotècnic. L'estació d'Albereda romandrà tancada des de les 23.00 hores fins a la finalització de l'espectacle pirotècnic, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next