Calendari laboral del 2020: aquests seran els dies festius

Molts festius cauen en dilluns o en divendres i dos són diumenge, per la qual cosa les autonomies poden desplaçar la celebració al dilluns següent o a un altre dia
11 octubre 2019 10:36h
Als festius estatals cal sumar els autonòmics i els locals. / DLV

VALÈNCIA (Agències, Redacció). El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest divendres la resolució de la Direcció General de Treball que recull les dates del calendari laboral del 2020 amb els dies festius a l'estat espanyol, dels quals huit se celebraran de manera conjunta a tot l'Estat.

En concret, els huit festius estatals 'no substituïbles' per les autonomies i que, per tant, seran festa a tot l'estat espanyol són el dimecres 1 de gener (Any Nou), el dilluns 6 de gener (dia de Reis), el divendres 10 d'abril (Divendres Sant), el divendres 1 de maig (Festa del Treball), el dissabte 15 d'agost (Assumpció de la Mare de Déu), el dilluns 12 d'octubre (dia de la Hispanitat), el dimarts 8 de desembre (dia de la Immaculada Concepció) i el divendres 25 de desembre (dia de Nadal). Altres dos festius comuns a tot l'estat espanyol, l'1 de novembre (Tots Sants) i el 6 de desembre (dia de la Constitució), cauen en diumenge, per la qual cosa les autonomies poden desplaçar la celebració al dilluns següent o a un altre dia.

El 9 d'abril (Dijous Sant) serà festiu a totes les autonomies, excepte a Catalunya i al País Valencià. D'altra banda, el dijous 19 de març (Sant Josep) només serà festa al País Valencià, Castella-la Manxa, Galícia, Múrcia, Navarra i el País Basc. El dissabte 25 de juliol (Sant Jaume) serà festiu només a Galícia i al País Basc.

Així, als festius estatals cal sumar els autonòmics i els locals [consultar ací]. En el cas valencià, els festius propis seran –a banda del 19 de març– el 13 d'abril, Dilluns de Pasqua; el 24 de juny, Sant Joan, i el 9 d'Octubre.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next