Calp multarà amb fins a 850 euros qui no reculla els excrements de les mascotes i qui escopisca al carrer

L'ordenança estarà penjada durant 30 dies a l'ajuntament de la localitat perquè puga ser consultada
15 octubre 2019 19:46h
La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern (PP i Ciutadans), el PSPV i Defensem Calp, i amb l'abstenció de Compromís. / EUROPA PRESS

ALACANT (EP). El ple de l'Ajuntament de Calp (la Marina Alta) ha aprovat modificar inicialment l'ordenança de Convivència Ciutadana en l'Espai Públic amb la finalitat d'endurir les sancions als veïns que no recullen els excrements de les seues mascotes. Ara, les sancions tindran la consideració de greus i ascendiran a 650 euros. La mateixa multa haurà de pagar aquella persona que orine, defeque o escopisca al carrer.

A més, les persones que passegen el seu animal de companyia també hauran de netejar amb aigua l'orina de la mascota; en cas contrari, se'ls imposarà la mateixa sanció. Es pretén d'aquesta manera assegurar la salubritat de la via i dels espais públics, i evitar la degradació del mobiliari urbà, ha informat el consistori.

En aquest sentit, els amos estaran obligats a portar sempre bosses o embolcalls impermeables per a les deixalles juntament amb aigua per a diluir les miccions de les seues mascotes.

D'altra banda, s'introdueix en l'ordenança la prohibició d'alimentar qualsevol animal al carrer, en espais públics o privats d'accés públic per qüestions d'higiene pública. S'exceptuaran d'aquest supòsit els espais que l'Ajuntament puga determinar per a tal fi, havent de netejar posteriorment la zona afectada. A més, únicament es podrà donar xicotets aliments, com a premi, en els casos d'entrenament, i sempre que no deixen cap mena de residus.

De la mateixa manera, l'Ajuntament ha aprovat elevar les sancions per defecar, orinar i escopir en qualsevol dels espais públics del municipi, i, a partir d'ara, també tindran la consideració de greu amb la mateixa sanció prevista que per a les mascotes.

Agreujant de concorreguda afluència

A més, constituirà agreujant el fet que les necessitats fisiològiques es realitzen en espais de concorreguda afluència de persones, o freqüentats per menors, en mercats d'aliments, monuments o edificis protegits o en les seues proximitats. En aquest cas la sanció ascendirà a 850 euros. 

La proposta va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern (PP i Ciutadans), el PSPV i Defensem Calp, i l'abstenció de Compromís. La modificació de l'ordenança estarà exposada al tauler d'anuncis de l'Ajuntament durant 30 dies perquè els interessats puguen examinar la proposta i presentar els suggeriments o reclamacions adients abans que la proposta siga aprovada de forma definitiva.

next