Carmen Calvo, pessimista abans de la reunió amb Podem: "No hi ha confiança entre nosaltres"

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions acusa Podem d'ancorar-se a posicions de "màxims" i de ser "inflexible"
10 setembre 2019 10:47h
 Calvo ha reiterat l'oferta a Podem perquè forme part de l’Administració amb càrrecs de segon nivell. / ACN

VALÈNCIA. La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha admés aquest dimarts en una entrevista a Telecinco les dificultats per a assolir un acord amb Podem per a la investidura de Pedro Sánchez. "No hi ha confiança entre nosaltres", ha afirmat Calvo per a justificar el 'no' del PSOE a un govern de coalició i a repetir l'oferta de vicepresidència i dos ministeris que el PSOE va posar sobre la taula al juliol. 

La vicepresidenta s'ha mostrat en aquest termes en una entrevista a Telecinco i a 90 minuts de la reunió amb el secretari d’Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique, en un nou intent de reprendre la negociació. Calvo ha assegurat que, a diferència dels acords que s'han pogut assolir entre el PSOE i Podem en l'àmbit local i autonòmic, l'acord de coalició no és possible en el govern espanyol perquè hi ha diferències de fons sobre qüestions "complexes". A més, ha posat com a exemple la sentència del Suprem sobre l'1 d'octubre, que el govern "ha d'afrontar de manera unida". 

La vicepresidenta ha acusat Podem de presentar-se amb posicions de "màxims" i de mantenir-se "inflexible", alhora que ha assegurat que el PSOE buscarà fins a l'últim moment un acord per a evitar la convocatòria automàtica d'eleccions si el pròxim 23 de setembre no hi ha un president investit. En canvi, ha reiterat l'oferta a Podem perquè forme part de l’Administració amb càrrecs de segon nivell.

next