Calvo descarta un govern de coalició: "Podem l'ha rebutjat i rebutjat queda"

Els socialistes recuperen la proposta del 'model portugués', "on el partit d'esquerres homòleg a Podem està fora del govern"
26 juliol 2019 14:35h
La vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, ha tancat la porta aquest divendres a noves negociacions amb Podem per a bastir un govern de coalició. / MARTA FERNÁNDEZ, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, ha tancat la porta aquest divendres a noves negociacions amb Podem per a bastir un govern de coalició. En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, qui també ha sigut cap de l'equip negociador dels socialistes ha assegurat que "ja no hi ha via en eixa direcció".

Calvo ha parlat, per contra, de models com "el cas portugués, on el partit d'esquerres homòleg a Podem està fora del govern". "Aquestes fórmules poden estar obertes; la coalició, no", ha remarcat. En aquest sentit, ha explicat que "cal explorar un programa d'elements" en què "convergisquen" ambdues forces.

La representant socialista ha carregat contra la formació d'Iglesias i, en particular, contra ell. "El senyor Iglesias ho ha rebutjat tot setmana rere setmana; Podem ha rebutjat un govern de coalició, i rebutjat queda", ha sentenciat.

Calvo també ha volgut remarcar que el candidat socialista, Pedro Sánchez, "ha estat tot el mes de juny, immediatament des del 26M, treballant per a tirar endavant totes les fórmules possibles".

next