Cambrils recorda aquest diumenge les víctimes de l'atemptat del 18-A

Mig centenar de persones convocades pel CDR es manifesten en silenci per a "exigir responsabilitats, saber la veritat i que s'explique qui ha al darrere" dels atacs de l'agost del 2017
18 agost 2019 17:53h
Els organitzadors havien demanat explícitament als assistents que no portaren cap simbologia i que anaren amb samarretes negres o fosques. Molts d'ells duien màscares per cobrir-se la cara. / ROGER SEGURA, ACN

CAMBRILS. Cambrils homenatja aquest 18-A les víctimes de l'atemptat de fa dos anys. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha fet aquest diumenge a la vesprada una ofrena floral al Memorial per la Pau del passeig marítim en un acte senzill i sense parlaments. L'acte ha sigut breu i senzill i s'ha tancat amb un minut de silenci. Enguany, el consistori no ha organitzat cap acte commemoratiu del segon aniversari, però a l'acte hi ha assistit el primer tinent d'alcalde, altres regidors i representants d'entitats locals, així com de cossos policials.

Per la seua banda, mig centenar de persones convocades pels CDR del Camp de Tarragona s'han manifestat en silenci per a "exigir responsabilitats, saber la veritat i que s'explique qui ha al darrere dels atemptats". Els organitzadors havien demanat explícitament als assistents que no portaren cap simbologia i que anaren amb samarretes negres o fosques. Molts d'ells duien màscares per cobrir-se la cara. "Sentim indignació perquè no hi ha claredat respecte al desencadenant de tot això i perquè tenim la sensació que s'ha tapat informació", ha explicat un dels manifestants.

Durant la jornada, diversos veïns i turistes han fet el seu particular homenatge al Memorial per la Pau. Al migdia el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, i el subdelegat a Lleida, José Crespín, han encapçalat un homenatge a les víctimes de l'atemptat. En nom de la delegació del govern espanyol a Catalunya han fet una ofrena floral al Memorial per la Pau i han traslladat el seu suport als afectats. L'homenatge també ha comptat amb l'assistència de la portaveu parlamentària del PSC-Units, Eva Granados, i de l'ambaixador d'Espanya a Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros, entre altres representants socialistes.

També al migdia, el diputat de Ciutadans per Tarragona Matías Alonso ha acompanyat el grup municipal del partit a Cambrils a fer una ofrena floral al Memorial per la Pau "per a rendir un sentit homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils".

next