El camió de Les Arts Volant durà una òpera de Mozart a 12 municipis en la seua tercera edició

El projecte haurà visitat un total de 36 localitats una vegada finalitze la tercera temporada
19 juny 2019 13:56h
Albaida serà la primera parada del camió de Les Arts Volant i Xeresa serà l'últim municipi on s'instal·larà el vehicle operístic. / GENERALITAT

VALÈNCIA. Dotze municipis més de la demarcació de València gaudiran d'una representació operística dalt del camió de Les Arts Volant. A partir del 29 de juny, el vehicle començarà a rodar transportant el singspiel de Mozart Bastià i Bastiana, que farà la primera parada a Albaida. Una vegada finalitze aquesta tercera edició del projecte impulsat pel Palau de les Arts junt amb l'àrea de Cultura de la Diputació de València, un total de 36 localitats hauran rebut la visita del vehicle.

El camió amb l'òpera de Mozart Bastià i Bastiana va fer parada a 10 municipis de la demarcació de València el 2017; a 14, el 2018, i a 12, en aquesta gira final del 2019. El vehicle de Les Arts Volant s'ubica en places i llocs emblemàtics de cada població visitada i queda perfectament camuflat una vegada es desplega l'escenari que alberga per a acollir la representació operística en directe, amb cantants del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo i un pianista que aporta la part instrumental de l'òpera de Mozart, que, per a aquest projecte, va ser traduïda al valencià.

La gira de Les Arts Volant el 2019 començarà el dissabte 29 de juny a Albaida i passarà per la Llosa de Ranes, el 4 de juliol; per Llombai, el 5 de juliol; per Xella, el 7 de juliol; per Macastre, el 10 de juliol; per Alzira, el 11 de juliol; per Sollana, el 12 de juliol; per Xulilla, el 13 de juliol; per la Pobla de Vallbona, el 18 de juliol; per Senyera, el 19 de juliol; per Silla, el 20 de juliol, i acabarà a Xeresa el diumenge 21 de juliol.

Una vegada acabe la tercera temporada, tal com va anunciar el director artístic del Les Arts, Jesús Iglesias, la intenció del coliseu és produir un nou espectacle que també viatjarà amb camió pels municipis. Per a aquesta nova etapa, el títol triat serà del compositor valencià Vicent Martín i Soler.

next