Un camió de gasoil vessa part de la seua càrrega després de bolcar i obliga a tallar l'AP-7 al Baix Segura

L'accident ha produït la fuga de tres dipòsits de gasoil i fins al lloc dels fets s'han traslladat la Guàrdia Civil, els Bombers i la Policia
30 març 2019 12:15h
El camió anava carregat amb cinc tancs de combustible. / 112CV

VALÈNCIA. Un vehicle de mercaderies perilloses que transportava gasoil ha bolcat i ha vessat part de la seua càrrega en l'AP-7 a l'altura de la localitat de Catral (Baix Segura), la qual cosa ha obligat a tallar el trànsit de l'autopista, segons informa el Centre de Gestió de Trànsit.

Deu hores després de la bolcada del camió cisterna amb 27.000 litres de combustible, la Guàrdia Civil ha restablit el trànsit en l'autopista AP-7. El camió cisterna, el conductor de la qual, de 52 anys, va resultar il·lés, anava carregat amb tres tancs amb gasoil i dos de gasolina 95. 

El camió ha impactat amb la tanca de doble onda i ha quedat bolcat en la calçada, moment en el qual s'ha produït la fuga dels tres dipòsits de gasoil. L'accident ha tingut lloc sobre les 6.55 hores d'aquest dissabte, en el quilòmetre 735 de l'autopista del Mediterrani, a l'altura d'aquesta localitat de la Vega Baixa.

Sobre les cinc de la vesprada, i després de la participació de Bombers i Guàrdia Civil i vehicles grua, s'ha pogut reobrir la circulació, ha informat la Guàrdia Civil. Una part del combustible s'ha vessat, la qual cosa ha fet que la Guàrdia Civil aconsellara al veïnat de la zona no eixir de les seues cases per prevenció, al mateix temps que el Servei de Protecció a la Naturalesa de l'institut armat (Seprona) ha acudit per a valorar els danys.

Una altra part ha pogut ser transvasada a un altre camió cisterna, una vegada redreçada la cisterna accidentada mitjançant dues grues per a retornar-la a la posició original i poder així transvasar el combustible, segons ha informat el Consorci de Bombers d'Alacant.

Per a realitzar aquesta operació s'ha hagut de procedir al tall del trànsit en els dos carrils dels dos sentits i establir d'un perímetre de seguretat de 500 metres. Encara que en un primer moment els bombers van pensar en traure el combustible amb la cisterna caiguda en el sòl lateralment, finalment no ha sigut possible i s'han necessitat dues grues per a alçar la cisterna i poder transvasar el seu contingut d'aquesta manera.

En el rescat ha intervingut quasi mig centenar de bombers del Consorci en dos torns, així com bombers forestals i un agent mediambiental, a més d'agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Catral. Un altre camió s'ha desplaçat al lloc de l'accident per a transportar la cisterna accidentada i queden bombers forestals netejant la zona.

next