La campanya per una emoticona del torró tria el d'Alacant per ser "més identificable" que el de Xixona 

La campanya té l'objectiu que s'aprove l'emoticona del dolç nadalenc "més conegut i consumit al planeta", que s'elabora a Xixona "des de fa 500 anys"
8 juliol 2019 12:20h
La imatge ha sigut creada per la dissenyadora de Xixona Sara Verdú. / MADEINJIJONA 

ALACANT. La campanya per a aconseguir la incorporació d'una emoticona sobre el torró ha optat per un disseny basat en el d'Alacant enfront del de Xixona en considerar que és el "més identificable" i per a evitar que el disseny siga confós amb altres tipus de dolços.

La dissenyadora de Xixona (l'Alacantí) Sara Verdú és l'autora del dibuix que es presentarà al Consorci Unicode perquè l'incloga en els sistemes operatius, xarxes socials i plataformes de missatgeria instantània, com ara Whatsapp.

Segons indica el blog Madeinjijona, impulsor del projecte, el disseny de la emoticona del torró ha eixit de les mans de Sara Verdú, que compta "amb experiència en la creació de noves imatges per a la presentació de diverses marques de torró a través dels típics estoigs de cartó".

La campanya per a l'emoji del torró va arrancar el passat 7 de juny amb l'objectiu que s'aprove l'emoticona del dolç nadalenc "més conegut i consumit en el planeta" i que s'elabora en Xixona "des de fa més de 500 anys".

Madeinjijona assenyala que "en aquests moments" es treballa a ultimar "la que serà la imatge definitiva de l'emoji, que serà enviat al Consorci Unicode per a la seua aprovació al més prompte possible, encara que aquest procés sol durar diversos mesos", i ha recordat que la campanya per a la inclusió de l'emoticona de la paella es va prolongar durant dos anys.

Així mateix, han precisat que s'ha seleccionat la varietat de torró d'Alacant enfront del de Xixona, malgrat que aquest és "el més venut", amb l'objectiu d'evitar confusions amb altres tipus de dolços.

Sobre aquest tema, segons el blog, la producció i la venda de torró tipus Xixona supera "en quasi mig milió de tones" el d'Alacant, segons l'últim informe oficial del Consell Regulador de la IGP Xixona i Torró d'Alacant.

No obstant això, han apuntat que "la imatge de les ametles a manera de llàgrimes del torró d'Alacant és més fàcilment identificable amb el torró com a postres genèriques del Nadal o com a dolç delicatessen la resta de l'any".

next