'Així, sí': el lema amb què la Generalitat tracta d'aconseguir la complicitat dels joves aquest 25N

La nova campanya institucional amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones va adreçada al públic jove i té l'objectiu de fer "un reforç positiu" als homes "que desitgen ser companys del viatge cap a la igualtat"
20 novembre 2019 13:33h
La campanya per a aquest 25N consisteix en cinc vídeos que representen situacions i temàtiques que formen part del dia a dia del jovent. / GVA

VALÈNCIA. La campanya de la Generalitat per al 25N fuig una vegada més de les imatges de dones maltractades, soles, amb blaürues. Per contra, ja els darrers anys s'ha referit als homes, a les parelles, a l'entorn de les víctimes i, fins i tot, al conjunt de la societat.

En aquesta ocasió, l'objectiu de la campanya presentada aquest dimecres per la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, és el de donar suport a les actituds dels homes que s'impliquen en la lluita per la igualtat i que treballen per a posar fi a la violència masclista. 

Més concretament encara, la campanya, sota el lema 'Així, sí', s'adreça al públic més jove. Les dades recollides per la xarxa de Centres Dona 24 Hores apuntaven a eixa necessitat. Segons ha manifestat Oltra, en els darrers quatre anys vora un 33% de les dones que han acudit a aquests centres no superaven els 30 anys, i un 3% eren menors d'edat. Per això, calia atendre específicament la violència masclista en eixa franja d'edat.

La campanya consisteix en cinc vídeos que representen situacions i temàtiques que formen part del dia a dia del jovent. Amb frases com "Si m'agrada la seua roba? A qui li ha d'agradar és a ella!"; "Que si és bona al llit? Nosaltres no competim, explorem el que ens agrada", o "Ni manada, ni ramat, ni esbart, ni eixam", seguides del lema 'Així, sí', es pretén donar eixe punt de vista de "reforç positiu" a aquells homes que ja "persegueixen la igualtat" i als qui "desitgen ser companys d'un viatge que serà llarg, però també imparable, cap a la igualtat".

Les peces es difondran en mitjans de comunicació tradicional, així com en xarxes socials, i estan protagonitzades per membres d'un grup de teatre de Cullera i per alumnat de l'Institut de Secundària Isabel de Villena de València. 

La vicepresidenta també ha donat a conéixer els municipis que han sigut guardonats amb els primers Premis de Festes Inclusives No Sexistes. Es tracta dels ajuntaments de Vilafranca, l'Alcúdia de Crespins i Alaquàs, així com la Mancomunitat La Vega. Tots ells obtindran un premi de 10.000 euros. A més, el jurat també ha concedit una menció especial, sense dotació econòmica, als consistoris de la Font d'en Carròs, Pedreguer, Benetússer i Mislata.

Aquest dimecres a les 19.00h tindrà lloc al Centre del Carme l'acte institucional de la Generalitat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones i l'entrega d'aquests primers premis de Festes Inclusives No Sexistes.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next