Campillo insisteix que CaixaBank es va saltar els protocols en el frau de l'EMT de València

El vicealcalde reitera que la prioritat de l'equip de govern municipal és "recuperar els diners"
25 octubre 2019 14:29h
Campillo també ha explicat que des del consistori sempre han mantingut unes relacions "excel·lents" amb CaixaBank. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El frau de quatre milions d'euros de l'Empresa Municipal de Transports de València continua protagonitzant les intervencions dels responsables del govern local. Aquest divendres el vicealcalde de la localitat, Sergi Campillo, ha subscrit les declaracions que ja va fer ahir l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, sobre CaixaBank. L'entitat bancària va tramitar les transferències de l'EMT que van derivar en el frau, i segons l'Ajuntament, es va saltar els protocols, i per tant "s'ha de donar resposta" a aquest incompliment. 

Campillo ha destacat que per a l'equip de govern de la ciutat "el més important" és "recuperar els diners" sostrets. "Defensarem els veïns de València i intentarem recuperar els quatre milions d'euros per tots els mitjans al nostre abast", ha afirmat. Així s'ha pronunciat el vicealcalde a preguntes als periodistes després de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València. 

"L'Ajuntament ha de mostrar-se ferm en la recuperació dels diners", ha insistit el vicealcalde. "Si hi ha hagut errades o incompliment dels protocols, l'entitat bancària ha de donar resposta", ha afegit. De fet, aquest dijous l'alcalde ja va explicar que des de l'EMT s'ha fet un requeriment a l'entitat bancària perquè es tornen els diners. 

"Tenint en compte que Hong Kong és un paradís fiscal i que hi ha una normativa contra el blanqueig de capitals a Espanya, hi ha indicis que poden haver-se incomplit els protocols que estableix ja no només l'Ajuntament de València sinó el Banc d'Espanya", ha explicat el vicealcalde.

Ara bé, Campillo també ha explicat que des del consistori sempre han mantingut unes relacions "excel·lents" amb CaixaBank en la resta d'operacions, més enllà d'aquest incompliment en el marc del frau a l'EMT.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next