Campillo nega que existisca cap relació contractual entre el cunyat de Ribó i l'EMT

El vicealcalde insisteix que "no hi ha cap cas" i defensa la "gestió eficient" de l'empresa pública en la contractació del servei d'assessoria jurídica
8 novembre 2019 12:52h
Campillo ha volgut ressaltar que "no hi ha cap relació contractual entre la persona que ha eixit en premsa i l'EMT". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El vicealcalde i portaveu del govern de la ciutat de València, Sergi Campillo, ha insistit que no existeix "cap relació contractual" entre l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i el cunyat de l'alcalde de València, Joan Ribó. El vicealcalde ha volgut desmentir que existisca algun "cas" sobre vinculacions de confiança entre el servei que assessora jurídicament l'empresa –especialment, amb el frau de 4 milions d'euros– i l'alcalde de la ciutat. 

Segons avançava aquest divendres el diari Las Provincias, el cunyat de Ribó –germà de la parella de l'alcalde– és soci del bufet d'advocats que assessora l'empresa pública i del qual forma part Salvador Martínez, el secretari del Consell d'Administració de l'EMT. Aquest mitjà assegura que Daniel Pérez Martínez –el cunyat de l'alcalde– és el president d'Abastos Abogados, que alhora posseeix el 32% de les accions de les participacions del bufet d'advocats –SMT Asesores– del qual és administrador únic el secretari de l'EMT.  

Sobre aquestes informacions, Campillo ha volgut ressaltar que "no hi ha cap relació contractual entre la persona que ha eixit en premsa i l'EMT". El vicealcalde s'ha aferrat a aquesta postura després de ser preguntat pels periodistes en l'atenció de mitjans posterior a la Junta de Govern. 

"Quan arribem al govern, l'antic consell tenia un advocat i la resta estava externalitzat. Entre 2012 i 2015 es van facturar 5 milions externs d'assessoria jurídica", ha afirmat Campillo. Des d'aquesta posició, el vicealcalde ha reiterat que s'ha fet una gestió "eficient" perquè l'assessorament jurídic "costa 200.000 euros menys respecte al que facturava el PP". Ara bé, el vicealcalde no ha aclarit quins són els vincles que manté l'empresa amb Daniel Pérez Fernández i passa per alt que siga soci de SMT Asesores, el bufet de Salvador Martínez, secretari assessor del consell de l'EMT. Campillo ha continuat insistint que no existeix "cap relació contractual". 

Preguntada per aquest mateix cas, la vicealcaldessa Sandra Gómez –del PSPV– ha indicat que cal tractar l'assumpte amb "prudència" perquè "només ho ha tret un mitjà de comunicació". La regidora ha explicat que ja es dirimiria la qüestió en el si del Consell d'Administració de l'EMT. 

El PP demana l'acomiadament del secretari de l'EMT

L'oposició no ha tardat a dir la seua sobre aquest assumpte. En la línia de la posició que havia mantingut durant les últimes setmanes, la portaveu del Partit Popular de València, Maria José Catalá, ha demanat l'acomiadament del secretari assessor del consell de l'EMT, Salvador Martínez. L'edil popular també ha anunciat que denunciarà al Consell de Transparència i al Síndic de Greuges que el president de l'empresa pública, Giuseppe Grezzi, "continua ocultant el contracte" del secretari.

Així mateix, Catalá també ha criticat que l'EMT no estiga "supervisat per un habilitat nacional" i que tinga contractat "sense concurs públic un bufet d'advocats per a l'assessorament legal [...] que manté un vincle familiar" amb l'alcalde de la ciutat. 

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next