Camps nega qualsevol implicació amb els contractes de Gürtel i no reconeix l'amistat amb 'el Bigotes'

L'expresident de la Generalitat, abans d'entrar a declarar: "Espere que algun dia s'acabe aquest malson"
1 febrer 2019 12:00h
L'expresident Francisco Camps, a la seua arribada a l'Audiència Nacional aquest divendres. / EFE

MADRID. L'expresident de la Generalitat Francisco Camps ha negat davant del jutge tots els fets que se li imputen en la peça 5 del cas Gürtel, que investiga si va ser ell qui va ordenar contractar amb Orange Market –l'empresa de la trama Gürtel que operava en aquesta autonomia– per a l'edició de Fitur de l'any 2009, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Tot i que estava citat a les 10.30h en l'Audiència Nacional, la compareixença de Camps davant el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5, José de la Mata, s'ha retardat fins a les 13.00h, i dues hores i mitja després no havia finalitzat.

L'expresident ha arribat al tribunal a les 10.00h acompanyat del seu advocat i encara que se l'ha vist somrient, també ha manifestat que espera "que algun dia s'acabe aquest malson". "Paciència i tranquil·litat, no es pot demanar una altra cosa en aquesta vida", ha dit estenent els braços en un gest de resignació.

En declaracions als mitjans de comunicació i a la pregunta de com afrontava la compareixença d'aquesta jornada davant el jutge José de la Mata, Camps ha respost: "Amb la tranquil·litat amb què sempre he encarat aquestes situacions des de fa ja massa anys".

Abans que Camps ha declarat davant De la Mata una altra de les investigades en aquesta peça 5: Isabel Jordá, qui era administradora de diverses empreses del Grup Correa. Aquesta ha dit que Álvaro Pérez Alonso 'el Bigotes' li assegurava que totes adjudicacions que aconseguien eren ordenades per l'expresident autonòmic.

Segons fonts jurídiques consultades per Europa Press, Jordán també ha manifestat que els contractes encarregats a Orange Market per la Generalitat en 2004 van ser a càrrec d'Esteban González Pons, aleshores conseller de Relacions Institucionals i Comunicació, però sempre per ordre de Camps.

"Amiguet de l'ànima"

En el judici per la branca valenciana de Gürtel, quan declarava com a testimoni, Camps va reconéixer que va dir "amiguet de l'ànima" al 'Bigotes', però que va ser en un context de felicitació nadalenca un 24 de desembre, igual que felicitava moltes persones i càrrecs públics.

A la seua eixida de l'Audiència Nacional, Camps, en ser preguntat per eixe "amiguet de l'ànima", ha culpat la cadena Ser i El País de "construir un relat" inculpant-lo a partir "d'una frase, d'una conversa telefònica del 24 de desembre", per a, segons ell, destruir-lo i ridiculitzar-lo. Camps ha afegit que "això és una creació, un relat construït hàbilment.

També ha defensat Esteban González Pons, un "polític exemplar i extraordinari", i ha carregat contra polítics i ministres del PSOE, com ara la responsable de Justícia.

Camps està imputat per prevaricació i frau en l'Administració en la peça número 5 del cas Gürtel pel contracte adjudicat a Orange Market per a l'estand de l'edició de Fitur en 2009. És la cinquena investigació que s'obri contra l'expresident en relació amb la trama Gürtel. 

En la primera, l'anomenada 'causa dels vestits', va ser absolt per un jurat popular, si bé després s'han anat incoant altres diligències. En l'actualitat, Camps té més causes pendents: la investigació en el jutjat d'instrucció número 5 de València per les irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies per a la visita del Papa Benet XVI i la del jutjat d'instrucció 17, que investiga presumptes irregularitats en les adjudicacions per a la construcció del circuit de la Fl per part de l'Ens Gestor de Transports i Ports (GTP) de la Generalitat.

next