Camps diu que l'acusació de la Generalitat pel cas de la F1 respon a una "persecució política" de Puig i Oltra

L'expresident del Consell declara aquest dimecres com a investigat per la causa de la visita del Papa
5 juny 2019 10:42h
L'Advocacia veu indicis de delicte en el cas de la F1. / EFE

VALÈNCIA. L'expresident de la Generalitat Francisco Camps ha considerat que està patint una "persecució política" per part de l'Advocacia de la Generalitat en la causa en la qual s'investiguen presumptes adjudicacions irregulars en la construcció del circuit de F1 de València.

En la seua opinió, l'Advocacia està dirigida per la "parella del frenesí", en referència a Ximo Puig i Mónica Oltra, de qui ha dit que és "la dona de les samarretes".

Camps s'ha pronunciat així a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia de València, on ha acudit per a declarar com a investigat davant la jutgessa que investiga presumptes irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies (FVEMF) per a la visita del Papa Benet XVI a la ciutat.

L'expresident s'ha referit d'aquesta manera a l'escrit d'acusació ad cautelam –preventivament– que en la vesprada d'aquest passat dimarts va presentar l'Advocacia de la Generalitat en la causa del circuit de la F1 contra ell i altres exalts càrrecs del Consell i empresaris. Així mateix, ha afegit que es troba pendent que la magistrada resolga definitivament la seua petició de completar la prova pericial de la causa, una sol·licitud que la instructora ha rebutjat i que aquesta acusació ha recorregut. Per a l'Advocacia, existeixen indicis de delicte de prevaricació i malversació en l'actuació de Camps.

next