Camps amenaça de querellar-se contra la jutgessa: "Excedeix les seues competències"

L'expresident la Generalitat recorrerà contra el seu processament per la construcció del circuit de Fórmula 1
3 maig 2019 16:35h
La jutgessa ha processat Camps, Rambla i diversos empresaris per la construcció del circuit de Fórmula 1. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. L'expresident de la Generalitat Francisco Camps estudia presentar una querella contra la titular del jutjat d'instrucció número 17 de València, que l'ha processat en la causa de la construcció del circuit urbà de la F1 en la capital valenciana. Camps considera que aquest processament "obeeix a una deformació política inacceptable en la judicatura" i creu que es tracta d'una "censora política de governs".

Així ho han confirmat a Europa Press fonts de la defensa de l'expresident, després de conéixer l'ordre de processament de la magistrada, contra la qual recorreran, i a qui Camps critica perquè creu que la seua voluntat "ha sigut ignorar els òrgans de control" com la Sindicatura o Intervenció.

La defensa de l'expresident valencià ha assenyalat que estan pendents del criteri de la Fiscalia Anticorrupció, que té deu dies per a presentar escrit de qualificació i obertura de judici, demanar l'arxivament o sol·licitar diligències complementàries. 

En opinió de Camps, la jutgessa sustenta la seua decisió en una anàlisi que "excedeix les seues competències". Així, en declaracions a EFE, ha indicat que durant la instrucció s'ha provat que "ni la Intervenció de la Generalitat, ni la Sindicatura de Comptes, ni l'Advocacia de la Generalitat van posar mai cap objecció o problema" a la construcció del circuit. 

Per aquest motiu, ha afirmat que la jutgessa "excedeix les seues competències" en intentar situar-se per damunt dels sistemes de control de l'administració autonòmica, "que és als qui els correspon l'anàlisi jurídica i fiscal de l'administració". 

Ha afegit també que la Intervenció de la Generalitat ha emés un informe incorporat a la causa en què "assegura que no hi ha hagut cap mal per a l'erari públic i que tota la contractació estava ben feta". En aquest sentit, ha afirmat que "el cost zero del circuit és una realitat perquè dos terços del traçat estan oberts al públic i forma part de la trama urbana de la ciutat".

També ha considerat que la jutgessa no pot basar el seu processament en l'afirmació que l'expresident va promoure la construcció del circuit per a obtindre un rèdit polític, ja que, en opinió de Camps, "les qüestions polítiques han de substanciar-se al parlament o en l'opinió pública", però no han de ser considerades per un jutjat. 

Finalment, Camps ha remarcat que en cap moment de la interlocutòria se l'acusa d'haver-se emportat "ni un sol euro" ell, la seua família o els seus amics.

next