Camps evita ser gravat de camí a l'Audiència Nacional en demanar que li notifiquen a València que serà jutjat 

L'expresident s'asseurà en la banqueta processat per presumptes delictes de prevaricació, frau a l'administració i tràfic d'influències
23 setembre 2019 13:52h
Camps ha evitat les càmeres aquest dilluns. / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha sol·licitat per escrit al jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata que li permeta recollir la notificació de l'acte d'obertura de judici oral contra ell a València, on resideix, de manera que no haja de desplaçar-se fins a Madrid per a emplenar aquest tràmit.

De la Mata, després de signar dijous passat l'acte pel qual envia a Camps a la banqueta, va emetre citació el divendres convocant l'expresident per a aquest dilluns, quan havia de personar-se en l'Audiència Nacional per a recollir la notificació personalment.

No obstant això, segons informen en fonts jurídiques a Europa Press, la seua defensa va sol·licitar a l'instructor que remetera un exhort a València per tal que Camps poguera emplenar aquest tràmit preceptiu. La petició encara no s'ha resolt, però l'expresident no ha comparegut en l'Audiència Nacional.

Camps s'asseurà en la banqueta processat per presumptes delictes de prevaricació, frau a l'administració i tràfic d'influències en el marc de l'adjudicació a empreses de la trama Gürtel de l'estand valencià en la fira turística Fitur de 2009.

Per a l'instructor, ha quedat acreditat que va ordenar aquella adjudicació "amb la finalitat d'afavorir els interessos econòmics d'Orange Market, tal com havia ocorregut en les edicions anteriors de Fitur, i per a acontentar els seus gestors davant l'elevat deute acumulat fins a l'any 2008 en favor d'aquesta mercantil per la celebració d'actes del PP en aquesta comunitat".

next