Camps afirma que no portava "el dia a dia" de la Fundació Jaume II el Just i que per això "no en sabia res"

L'expresident valencià declara en la comissió d'investigació del cas Taula que mai es va preocupar per les adjudicacions que es feien des de la Generalitat
25 febrer 2019 13:32h
Camps ha fet aquestes declaracions en la comissió de les Corts que investiga els contractes de la Generalitat amb empreses vinculades al cas Taula. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. L'expresident Francisco Camps ha assegurat aquest dilluns al matí que mai es va preocupar per les adjudicacions que es feien des de la Generalitat. Camps ha fet aquestes declaracions en la comissió de les Corts que investiga els contractes de la Generalitat amb empreses vinculades al cas Taula.

A més, Camps ha posat en dubte que "hi haja cap forat" en la Fundació Jaume II el Just. "No sé per què ho diu; té cap paper que ho ratifique?", li ha dit a Toni Subiela, de Ciutadans. "Crec que no és seriós que vosté em diga que no sabia res ni del forat, ni a qui es contracta, ni per què es buida de les persones que hi havia al capdavant de la fundació", ha contestat aquest, afegint que: "Si no vol col·laborar, està en el seu dret, però no ens prenga el pèl".

Davant d'aquesta intervenció, Camps ha explicat que "l'any 2008-2009, quan va començar la crisi econòmica a tot Espanya, vam prendre la decisió de reordenar el sector públic". Per això, ha argumentat que coneix "la decisió política de reordenar el sector públic", però no "el funcionament intern". "Òbviament, jo no portava el dia a dia, ni el mes a mes, ni l'any a any d'aquesta fundació ni de cap altra. No li correspon al president fer això", ha sentenciat.

L'excap del Consell ha assegurat "desconéixer íntegrament" el cas Taula, del qual diu que no té "ni la més mínima idea de què va" i, en ser preguntat per la Fundació Jaume II el Just, ha admés que ell, l'any 1998, va impulsar com a conseller d'Educació la creació de la fundació, que es va consensuar amb els socialistes. Amb tot, ha remarcat que ell no va tindre res a veure amb cap adjudicació ni contractació perquè eixe no era el seu paper.

"Estic súper satisfet del treball que vaig fer com a president de la Generalitat", ha subratllat per a incidir que així es va demostrar amb el suport de la ciutadania.

"Els valencians vacunats d'un govern d'esquerres votaran de nou un govern de dretes"

En la sessió d'aquest dilluns, que en diverses ocasions ha sigut descrita com "un circ", Camps també ha criticat que persones que havien sigut "injuriades" siguen ara "herois de l'esquerra" i ha indicat que l'any 2011 no van guanyar les eleccions amb el sastre José Tomás i el 2019 tampoc ho faran amb Álvaro Pérez, 'el Bigotes', "de líder de l'esquerra valenciana".

L'expresident de la Generalitat ha volgut recordar que és la quarta vegada que acudeix a una comissió d'investigació i ha qüestionat la legislatura "fracassada i destructiva" de la que ha titlat com a "esquerra catalanista i comunista". A més, Camps ha acusat els representants de l'esquerra de no estar escoltant-lo: "Vostés em porten ací, m'insulten, no em deixen parlar... Per a això no cal que em facen vindre". "Per a estalviar-los el cansament a les senyories de l'esquerra, deixe de parlar-los", ha afegit.

Fabiola Meco, per part de Podem, ha fet un repàs a totes les causes en què està implicat Camps. Aquest s'ha defensat parlant dels "450 col·legis" que es van construir "en la seua època". Així, l'expresident ha dit que "teníem un finançament deficitari, que ara en quatre anys ho dieu molt, però abans no déieu res" i ha acusat el Botànic de no haver fet "ni un col·legi, ni un hospital, ni una carretera".

A més, Camps ha 'avisat' que "els valencians vacunats d'un govern d'esquerres votaran de nou un govern de dretes i durant diverses generacions". L'esquerra "ens ha portat a la desgràcia i a la degradació", ha assegurat.

Puig, "morós"

En aquesta sessió, Camps ha acusat el secretari general del PSPV i actual cap del Consell, Ximo Puig, de ser "un morós" perquè li deu les costes del judici 'dels vestits'. "A més d'un morós, és un mal polític i mal president", ha manifestat.

En aquest sentit, ha recordat que ell mateix va dimitir després d'haver guanyat el 2011 unes eleccions amb majoria absoluta i va anar a un judici amb jurat popular que el va absoldre i el PSOE, "lluny de demanar perdó de genolls", va recórrer contra la decisió.

"Estic en plena forma per a fer una campanya electoral i guanyar-la"

En un encreuament de paraules amb la vicepresidenta de les Corts i alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, aquesta ha expressat que "quin gran candidat s'han perdut [per a l'Alcaldia de València]. Llàstima que no li feren cas". Camps ha contestat que "estic en plena forma per a fer una campanya electoral i guanyar-la".

L'última intervenció de Camps l'ha dedicada a agrair el treball dels diputats, del portaveu del seu partit i dels mitjans de comunicació. També ha volgut raonar sobre el marcat caire polític de les seues respostes dient que "per a un polític estar davant de polítics és una cosa que provoca molta satisfacció." "Encara que siga en una comissió, estic disposat a vindre sempre que calga per a discutir amb vostés", ha conclòs.

next