La candidata oficial de Ciutadans a Borriana denuncia davant la Junta Electoral la presentació d'una llista alternativa

El partit presenta una candidatura "no ratificada" pels òrgans competents en què no apareix l'alcaldable Mariola Aguilera 
30 abril 2019 16:44h
Mariola Aguilera lamenta que no existeix democràcia interna en Ciutadans, i ha anunciat que demanarà "danys i perjudicis" perquè "estan jugant amb la representació de 2.000 o 3.000 votants" de Borriana. / FACEBOOK AJUNTAMENT DE BORRIANA

CASTELLÓ DE LA PLANA. Ciutadans Independents de Borriana (CIBUR), formació de la qual és portaveu Mariola Aguilera, que es considerava candidata oficial de Ciutadans a l'Alcaldia de Borriana (la Plana Baixa) per a les pròximes eleccions, ha denunciat davant la Junta Electoral "greus irregularitats" en la presentació de la llista alternativa a la seua, que va acordar la formació taronja.

En un escrit, CIBUR destaca que per part de Ciutadans no s'ha presentat la candidatura oficial que havia sigut "ratificada" pels òrgans competents en què l'alcaldable era Mariola Aguilera, sinó que s'ha presentat davant la Junta Electoral una candidatura i una llista alternativa "no ratificada" pels seus òrgans competents.

Segons CIBUR, en aquesta llista alternativa, molts dels candidats no han signat personalment els documents requerits per la normativa electoral; entre ells, la declaració d'acceptació de candidatura. A més, s'assenyala que la llista dista de ser representativa, "ja que en ella s'inclouen germans, esposos, familiars, etcètera".

En el mateix escrit, també s'indica que s'han presentat dues denúncies davant la Fiscalia, una contra els 23 integrants de la llista que s'ha presentat davant la Junta Electoral i una altra contra la secretària d'Organització de Ciutadans a la demarcació de Castelló i representant del partit en la Junta Electoral de Zona, Sandra Juliá.

CIBUR demana a la Junta Electoral que es procedisca a l'esbrinament dels fets exposats "a la vista de la seua gravetat" i possible il·licitud civil o penal, de manera que es posen en coneixement de l'autoritat judicial els mateixos i s'acorde conforme procedisca en dret.

Aprovada pels òrgans competents

La formació d'independents recorda en l'escrit que CIBUR va acordar integrar-se en Cs fa mesos i que es va presentar la candidatura de Mariola Aguilera per a l'Alcaldia de Borriana per Ciutadans "seguint tots i cadascun dels tràmits i els terminis que marca la normativa interna de Ciutadans", i que la mateixa havia sigut aprovada "pels òrgans competents del partit".

Després de l'aprovació de la seua candidatura, Aguilera no va obtindre cap documentació expressa "per escrit" i de manera "fefaent" per part de Cs en la qual se l'informara que ja no encapçalava la candidatura de Borriana. Així, el 16 d'abril es va presentar la llista en la seu del partit perquè fora presentada davant la Junta Electoral de Zona.

Les "negatives i impediments" de Sandra Juliá per a rebre la llista de candidats s'han sustentat –segons l'escrit– en el fet que"àdhuc no estava aprovada la candidatura" o que hi havia un "conflicte relatiu" a la candidatura de Borriana.

Davant l'actitud de Sandra Juliá i les notícies aparegudes sobre una candidatura alternativa a la de Mariola Aguilera, aquesta va sol·licitar a membres del Comité Autonòmic que informaren si continuava sent candidata, encara que no va obtindre resposta. Finalment, el partit el va informar que no anava a presentar la seua candidatura, sinó una altra, per la qual cosa va decidir tornar a presentar-se a l'Alcaldia de Borriana per CIBUR.

L'escrit assegura que la conducta de Sandra Juliá de no presentar la candidatura d'Aguilera ha limitat "injustificadament" la seua llibertat i dret al sufragi passiu i, al seu torn, el dret dels ciutadans a votar lliurement. A més, s'indica que aquesta conducta podria ser constitutiva d'un delicte de coaccions.

Una queixa davant la Comissió de Garanties i Valors de Ciutadans

Finalment, Mariola Aguilera també ha presentat una queixa davant la Comissió de Garanties i Valors de Ciutadans contra Sandra Juliá per no presentar la seua candidatura, en la qual sol·licita que acorde la incoació de l'oportú expedient, practicant si escau diligències per a comprovar el fet i la responsabilitat de Juliá.

Aguilera ha assegurat a Europa Press que no existeix democràcia interna en Ciutadans, i ha anunciat que demanarà "danys i perjudicis" perquè "estan jugant amb la representació de 2.000 o 3.000 votants" de Borriana.

next