Les Corts solament registren la candidatura de Ximo Puig per a la Presidència de la Generalitat

El president de les Corts obrirà a partir d'aquest dimecres, 5 de juny, una ronda d'entrevistes amb els síndics per a fixar la data de la investidura del candidat socialista
4 juny 2019 14:28h
El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, serà l'únic aspirant a sotmetre's al debat d'investidura. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. El PSPV és l'únic grup de les Corts que ha presentat candidat a la Presidència de la Generalitat –concretament, Ximo Puig, el seu aspirant a revalidar el càrrec–. El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha informat que aquest migdia s'ha tancat el termini per a presentar candidatures a la Presidència de la Generalitat Valenciana amb la de Ximo Puig com a única presentada, un document que va entrar pel registre d'entrada del Parlament el passat 30 de maig.

Segons ha informat les Corts, aquest dimecres es reunirà la Mesa de les Corts i, després, la Junta de Síndics, on s'informarà de l'única candidatura presentada i de l'inici d'una ronda d'entrevistes del president de les Corts amb els portaveus dels diferents grups parlamentaris. Després de la Junta de Síndics es coneixeran els dies i l'ordre de citació de la trobada de Morera amb els diferents grups per a conéixer el seu posicionament davant del debat d'investidura.

Seguint el procediment que marca el Reglament de les Corts, escoltada la Junta i després de la ronda d'entrevistes amb els grups, la Presidència fixarà la data per a la celebració del debat d'investidura, una data que, segons els terminis reglamentaris, no pot ser abans del dia 6 ni després del dia 12 de juny.

Els processos de començament de la X legislatura de les Corts Valencianes continuen i aquest dijous, 6 de juny, està prevista la constitució de les comissions, amb l'elecció de les corresponents meses de cada comissió.

next