Cantó acusa la inspecció educativa de "no evitar l'adoctrinament a les aules"

El candidat de Ciutadans a la Generalitat insisteix a denunciar que "hi ha 205 escoles d'infantil on els xiquets no donen castellà ni una sola hora"
15 abril 2019 20:43h
Cantó es va acompanyar a València de la diputada de Cs a Catalunya per a sostindre que al País Valencià s'estaria estenent "l'adoctrinament". / EFE-ARXIU

VALÈNCIA. El candidat de Ciutadans (Cs) a la Presidència de la Generalitat, Toni Cantó, ha denunciat que "hi ha 205 escoles d'infantil on els xiquets no donen castellà ni una sola hora". A parer del líder de la formació taronja, aquesta situació es dona perquè l'Alta Inspecció Educativa no estaria fent la seua feina "per a evitar l'adoctrinament a les aules".

Cantó ha assegurat aquest dilluns que "Puig està consentint que Compromís duga a terme el guió dels nacionalistes a Catalunya i Balears”. "Ximo Puig va cedir el futur dels nostres fills al nacionalisme més antic i talibà de Compromís, al conseller Marzà", ha destacat el líder de la formació taronja a València en un acte amb la diputada de Cs al Parlament català, Lorena Roldán i la candidata de Cs al Congrés per València, María Muñoz.

Per a Cantó, aquest fet "va començar amb el PP demanant requisit lingüístic i després Puig va transigir en deixar els mitjans públics en mans dels nacionalistes". "Mentre continua havent-hi llistes d'espera sanitat, dependència, i barracons, el president de la Generalitat va regalar Telecompromís, que ens està costant 55 milions a l'any, el doble del que paguen els extremenys o el triple que a Múrcia o Astúries", ha explicat.

En la mateixa línia, ha advertit que "hi ha eines com l'Alta Inspecció Educativa que no estan funcionant, hi ha 205 escoles d'infantil on els xiquets no donen castellà ni una sola hora".

També sobre l'Alta Inspecció Educativa, María Muñoz ha defensat que "ni PP ni PSOE l'han dotada de recursos per a fer que funcionara". "Reclamem una agència independent i despolititzada per a poder avaluar com estudien els nostres xiquets perquè l'escola és un temple civil per al futur", ha argumentat.

Per part seua, Roldán ha asseverat que "com a València ara, a Catalunya també ens deien que érem exagerats, però es va demostrar que teníem raó". Per això, ha matisat, "tenim molt clar que el 28 d'abril ens juguem molt".

next