Cantó demana a Puig que explique a les Corts l'operació de l'IVF amb Grupo Zeta i Prensa Ibérica

El portaveu de Ciutadans assegura que el cap del Consell "hauria d'haver venut les accions" de la capçalera Mediterráneo quan va assumir la Presidència de la Generalitat
11 juliol 2019 11:40h
"No construïsc cap hipòtesi fins que el president responga diverses qüestions que m'inquieten", ha insistit Cantó. / CIUTADANS

VALÈNCIA. El líder de Ciutadans, Toni Cantó, ha demanat la compareixença del president de la Generalitat, Ximo Puig, a les Corts perquè explique el moviment de l'Institut Valencià de Finances (IVF) per a 'perdonar' part del deute del Grupo Zeta per a facilitar la seua compra per part de Prensa Ibérica. El portaveu de la formació ha assegurat que Puig "hauria d'haver venut les accions que tenia al diari Mediterráneo abans d'accedir a la Presidència".

No ha sigut l'únic aspecte que Cantó ha titllat d'"irregular". També ha destacat que el president va participar en la reunió del Consell on es va decidir procedir a la condonació del deute al Grupo Zeta, editora de la capçalera Mediterráneo, que és el diari del qual Puig té un xicotet paquet d'accions (1,8% del total).

Aquest dimecres el director de l'IVF va desmentir que l'acord del Consell es prenguera per a aquesta operació en concret. Així, Manuel Illueca va assegurar que el decret es va aprovar per a donar seguretat jurídica a les decisions del banc públic de la Generalitat però no per a donar cobertura a l'operació concreta del Grupo Zeta.

Així mateix, el diputat taronja s'ha referit al fet que es donen recursos a diferents mitjans a través de la publicitat institucional, "entre ells, al que Ximo Puig té accions", ha indicat. A més, ha criticat que la del Grupo Zeta haja sigut "l'única quitança que la banca pública valenciana ha decidit fins ara". "No és ètic ni estètic", ha afegit, amb sorna, fent servir l'expressió que ha emprat en moltes ocasions la vicepresidenta, Mónica Oltra. A aquest respecte, Cantó ha lamentat que Oltra i el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, no hagen donat la seua opinió sobre la polèmica.

"No construïsc cap hipòtesi fins que el president responga diverses qüestions que m'inquieten", ha insistit Cantó, qui ha reiterat que no hi ha cap inconvenient perquè Puig comparega "aquesta vesprada o demà". A més a més, també ha apuntat que el director de l'IVF, Manuel Illueca, "vol prendre el pèl a tots amb les seues explicacions dient que ell no sabia que Puig tenia les accions", ja que aquestes inversions eren públiques i, fins i tot, havien sigut publicades en la premsa anteriorment.

next