Cantó presenta unes llistes de Ciutadans "sense polítics professionals" i amb gent que "sap què és cotitzar"

El candidat del partit taronja a la Presidència de la Generalitat destaca que el seu projecte és l'únic que pot "liderar el canvi polític en la Comunitat"
26 març 2019 14:39h
Cantó diu que la candidatura de Ciutadans la conformen "professionals que saben què és muntar una empresa o cotitzar a la Seguretat Social". / EFE

VALÈNCIA. El candidat de Ciutadans (Cs) a la Presidència de la Generalitat, Toni Cantó, ha destacat aquest dimarts que el seu partit presenta una llistes a les eleccions autonòmiques "cent per cent lliures de polítics professionals" per a "liderar el canvi que necessita la Comunitat Valenciana" enfront del govern de "la corrupció, dels amiguets i la vergonya" del PP i de l'actual tripartit de "les trinxeres ideològiques, del pancatalanisme i dels endollats".

Cantó ha fet aquestes declaracions després de realitzar-se una foto amb la candidatura autonòmica de Cs, que a València la completen en els llocs d'eixida Ruth Merino, Mamen Peris, Carlos Gracia i Jesús Salmerón. A Alacant està encapçalada per María Quiles i segueix amb Yaneth Giraldo, Emigdio Tormo, José Antonio Martínez Ortega i Fernando Llopis. I la de Castelló l'obri Mercedes Ventura i la completen Cristina Gavarda, Eduardo del Pozo, Vicente Fernández i David Luis López.

El candidat a la Presidència de la Generalitat ha incidit en el fet que enfront del govern del tripartit, que "té gent que s'atreveix a dir go home a una inversió de més de 800 milions –en referència a la piulada del director general de Comerç a Intu Mediterrani– i dir que el capitalisme del lliure comerç és l'enemic de la humanitat", Cs presenta un equip d'economistes, enginyers i professors universitaris i d'institut que "ajudaran a ajudar a presentar el seu projecte" per a "modernitzar la Comunitat".

Així, ha ressaltat que el programa de Cs, que aniran desgranant en els pròxims dies, permetrà fer una important "retallada" a l'administració pública que "no deixa d'engreixar amb burocràcia o amb endollats". Per contra, ha recalcat que el seu partit "deixarà enrere els barracons i les vergonyoses llistes d'espera".

D'aquesta manera, ha dit que en contraposició al president de la Generalitat, Ximo Puig, o el president de les Corts, Enric Morera, que "porten més de 30 anys vivint de la política" Ciutadans té "una llista transparent que no vol vividors de la política ni vol independentistes" sinó "gent professional lliure i amb experiència que s'acosta a la política i que sap què és muntar una empresa i cotitzar a la Seguretat Social".

Així mateix, ha ressaltat que presenta una llista de "manera clara i transparent" i "no com altres partits que estan amagant les seues fins a l'últim dia perquè no ens assabentem quina fundació o quin passat extremista tenen".

next