Cantó rebutja la intervenció dels comptes valencians i demana una despesa "responsable"

El líder valencià de Ciutadans demana al PSOE i al PP que s'assenten a negociar 
17 desembre 2019 17:50h
El síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, considera que el que necessita el País Valencià és un finançament autonòmic "just". / EFE

VALÈNCIA (EFE). El síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, considera que el que necessita el País Valencià és un finançament autonòmic "just" i que el Consell "gaste de manera responsable", i no una intervenció dels comptes de la Generalitat per part de l'Estat com ha demanat el PP.

Cantó ha lamentat en un comunicat l'"espectacle" que al seu judici ofereixen els líders nacionals del PP i del PSOE, i els ha demanat que s'asseguen a "pactar un govern constitucionalista i a solucionar els greus problemes dels valencians, com ara l'infrafinançament", i ha recordat que "ni el PP ni el PSOE han reformat el sistema".

El síndic de Ciutadans considera, a més, "impresentable" que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "intente controlar Andalusia quan s'ha demostrat que baixant imposts fins i tot es recapta més" i que el líder del PP, Pablo Casado, "parle d'intervindre la Comunitat Valenciana".

Segons Cantó, aquest tema "sembla que no entra en els plans de Sánchez", i ha criticat que "hui utilitzara Puig com a excusa per a poder asseure's amb el colpista de Quim Torra, que és qui li interessa al PSOE" per a tirar avant la investidura.

Cantó s'ha reunit amb representants del Mercat Central de València i ha subratllat el suport de Ciutadans als autònoms i al xicotet comerç com a generadors d'"ocupació de qualitat".

next