Canvi de cares en les Corts: 46 'repetidors' enfront de 53 'novells'

Coneix qui ocuparà els escons del PSPV, Compromís, Unides Podem-EUPV, PPCV, Ciutadans i Vox aquesta legislatura 
29 abril 2019 13:15h
Les noves cares arriben especialment de la mà de Ciutadans. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Els resultats de les eleccions autonòmiques provocaran una renovació de rostres en les Corts, ja que dels 99 diputats hi ha 46 que ja ho van ser els últims quatre anys i repetiran en la X legislatura, enfront dels 53 'novells' que han aconseguit escó, encara que alguns ja tenien experiència parlamentària abans del 2015.

Ciutadans

Les noves cares arriben especialment de la mà de Ciutadans, que ha aconseguit 18 parlamentaris, liderats per Toni Cantó, dels quals tan sols tres repeteixen (Emigdio Tormo, Toni Woodward i Mercedes Ventura). 

Per la demarcació de València, han tres 7 escons: Toni Cantó, Ruth Merino, Mamen Peris, Carlos Gracia, Jesús Salmerón, Patricia García i Luis Arquillos.

Per la demarcació d'Alacant, han tret 7 escons més: María Quiles, Yaneth Giraldo, Emigdio Tormo, José Antonio Martínez, Fernando Enrique Llopis, Toni Woodward i Rosa Menor.

Per la demarcació de Castelló, en són 4: Mercedes Ventura, Cristina Gabarda, Eduardo del Pozo i Vicente Fernández.

Vox

També la irrupció de Vox amb 10 escons suposa l'entrada d'una desena de nous diputats, capitanejats per José María Llanos. L'acompanyen Ángeles Criado, Vicente Manuel Roglá i José Luis Aguirre, per la demarcació de València; Ana Vega, David García, Miguel Pascual i Ana María Cerdán, per Alacant, i María de los Llanos Massó i David Muñoz, per Castelló.

PPCV

En el PPCV, que es queda amb 19 diputats, la renovació afecta nou parlamentaris i repeteixen la síndica i candidata a la Generalitat, Isabel Bonig, al costat de Jorge Bellver, Alfredo Castelló, María José Català, Juan Carlos Caballero, José Císcar, Elisa Díaz, José Juan Zaplana, Rubén Ibáñez i Beatriz Gascó.

Pel que fa als nous diputats, són Elena Bastidas i Felipe Javier Carrasco, per València; Eva Ortiz, Adrián Ballester, José Antonio Rovira i Manuel Pérez Fenoll, per Alacant, i Miguel Barrachina, Luis Martínez i María Luisa Mezquita, per Castelló.

PSPV

En el cas del PSPV, presenta huit noves cares entre els seus 27 parlamentaris. Mantenen la seua butaca, a més de Ximo Puig, el síndic Manolo Mata, així com els consellers Gabriela Bravo, Vicent Soler, Ana Barceló i María José Salvador.

També es mantenen com a diputats Mercedes Caballero, José Muñoz, Carmen Martínez, Alfred Boix, Rosa Peris, Manuel Pineda, Toñi Serna, Vicent Arques, Sandra Martín, Rosa de Falastín Mustafá, Sabina Escrig i Ana Besalduch.

Per València, el PSPV ha obtingut 10 diputats: Manolo Mata, Gabriela Bravo, Vicent Soler, Mercedes Caballero, José Muñoz, Carmen Martínez, Alfred Boix, Concha Andrés, David Calvo i Rosa Peris.

Per Alacant, també han sigut 10 escons: Ana Barceló, José Chulvi, Laura Soler, Manuel Pineda, Toñi Serna, Vicent Arques, Sandra Martín, Francisco Rubio, Rosa de Falastín Mustafá i Jesús Sellés.

Per Castelló, en són 7: Ximo Puig, María José Salvador, Ernest Blanch, Sabina Escrig, Carlos Laguna, Ana Besalduch i Francisco Gil.

Compromís

La coalició valencianista manté entre els seus 17 escons diversos 'repetidors' i sis cares noves. 

Compromís ha obtingut 9 escons per València: el de la candidata a la Presidència, Mónica Oltra, i els de Fran Ferri, Graciela Ferrer, Enric Morera, Juan Ponce, Papi Robles, Carlos Esteve, Nathalie Torres i Jesús Pla.

Per Alacant, en són 4: Aitana Mas, Rafael Climent, Josep Nadal i Cristina Rodríguez. Per Castelló, han sigut 4 els escons obtinguts: Mònica Álvaro, Belén Bachero, Vicent Marzà i Silverio Tena. 

Podem

En el cas de Podem, que aquesta vegada s'ha presentat en coalició amb Esquerra Unida, inclou cinc noves cares entre els seus huit diputats, ja que només repeteixen Beatriz Gascó, Irene Gómez i Cristina Cabedo. S'estrenen aquesta legislatura Pilar Lima, Ferran Martínez i Rosa Pérez Garijo, per València, i Estefanía Blanes i Rubén Martínez Dalmau, per Alacant.

Distribució per gènere

El Parlament comptarà, d'acord amb els resultats, amb 46 dones i 53 homes. El PSPV tindrà 14 diputats i 13 diputades; el PP, 12 diputats i 7 diputades; Ciutadans, 10 parlamentaris i 8 parlamentàries; Compromís, 9 homes i 8 dones; Vox, 6 diputats i 4 diputades, i Unides Podem-EUPV, 2 parlamentaris i 6 parlamentàries.

next