Comencen els canvis del trànsit a la Gran Via de Germanies i el carrer de Russafa de València

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, assegura que s'ha reduït un 32% l'ús de vehicles privats des de la implantació del carril bici en l'encreuament de Russafa
26 agost 2019 10:44h
Giuseppe Grezzi assegura que aquestes dues intervencions, junt amb les que van tenir lloc al carrer de Russafa, permeten millorar la qualitat del servici de l'EMT i del carril bici. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La Regidoria de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, encapçalada per Giuseppe Grezzi, ha posat en marxa aquesta matinada la reordenació del trànsit en els encreuaments entre les grans vies i el carrer de Russafa i l'avinguda del Regne de València. Segons afirmen des de l'Ajuntament de València, l'objectiu és millorar els itineraris del transport públic per als vianants i ciclistes en un nexe cap al centre de València que sol trobar-se "concorregut".

En concret, la primera de les actuacions consisteix a prohibir el gir i el canvi de sentit cap al carrer de Russafa des del pas inferior de Germanies, excepte per als autobusos de l'EMT o taxi. En aquest cas, el gir es podrà realitzar metres després a través dels canvis de sentit en el bulevard.

També s'establirà la prohibició de gir en la Gran Via del Marqués del Túria des de l'avinguda del Regne de València. Els conductors hauran d'anticipar l'eixida cap a la Gran Via del Marqués del Túria pel carrer Martí. L'Ajuntament de València establirà senyalització per les zones afectades per a informar els conductors. Especialment, els avisos es localitzaran abans i després del túnel de les grans vies.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, assegura que aquestes dues intervencions, junt amb les que van tenir lloc en el carrer de Russafa, permeten millorar la qualitat del servici de l'EMT, crear un eix ciclista fonamental i afavorir l'accessibilitat per als vianants en tot l'eix del Regne de València, la Gran Via de les Germanies i el carrer de Russafa.

"Millorant les opcions de transport més sostenible s'ha començat a descongestionar el trànsit motoritzat cap al centre de la ciutat", ressalta el regidor. "La mitjana diària de vehicles per Regne de València abans del carril bici arribava als 6.000, mentre que ara no arriba als 4.700, un 32% de mitjana menys", assegura.

Per la seua banda, la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, exigeix "un canvi real" en el model de mobilitat de la ciutat i una ordenació del trànsit de la ciutat "allunyada dels capritxos" de l'alcalde Joan Ribó i del mateix regidor de Mobilitat. Així, Catalá demana que les polítiques del consistori vagen "més enllà de la bicicleta" i que impliquen regular, per exemple, les empreses de sharing.

next