Una càpsula convertirà la Marina de València en una àgora per a debatre sobre el futur del Treball

Labora organitza unes jornades a València, Castelló de la Plana i Alacant obertes a tota la ciutadania per a parlar amb experts sobre la transformació del món laboral
20 setembre 2019 12:28h
La jornada començarà a les 10 del matí i durarà fins a les 8 de la vesprada de diumenge. / TWITTER LABORA

VALÈNCIA. El servei d'Ocupació de la Generalitat, Labora, ha programat una jornada titulada 'Teletransporta't al món del treball', que té com a objectiu ajuntar experts en la matèria amb la ciutadania per a debatre sobre el futur del treball. La trobada tindrà lloc el proper diumenge 22 de setembre a la Marina de València, on una càpsula gegant a mode d'àgora grega serà la seu del debat.

La jornada començarà a les 10 hores i s'allargarà fins a les 8 de la vesprada. Aquesta trobada és la primera d'una multijornada que ha organitzat Labora a València, Alacant i Castelló de la Plana per a debatre de quina manera està transformant-se el mercat laboral. Les jornades reuniran veus amb enfocaments molt diferents per a abordar qüestions sobre el futur del treball: la jornada laboral reduïda, el teletreball i l'automatització, entre d'altres.

En la presentació de la jornada, el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu –que ha estat acompanyat de la regidora de desenvolupament innovador de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, i el director general de la Marina, Vicent Llorenç–, ha destacat la participació en el debat de Santi García, cofundador de Future for Work Institute; de Maria Pazos, matemàtica i investigadora de l'Institut d'Estudis Fiscals (IEF), i Ángel Largo, vicepresident de la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris.

Al voltant de la jornada, l'entrada a la qual serà lliure i gratuïta, hi haurà música, concerts i activitats diverses per als menuts de la casa, segons ha explicat Nomdedéu.

Per la seua banda, Bernabé ha destacat la importància de celebrar un esdeveniment d'aquestes característiques a la Marina i ha mostrat el seu orgull perquè València siga la primera ciutat del País Valencià a acollir la jornada. Al respecte, Llorenç ha remarcat la importància que té el front marítim com a impuls de la innovació al territori, però ha fet una crida a no deixar de banda les localitats d'interior, especialment aquelles que pateixen el despoblament. Al seu parer, cal crear un territori fort i vertebrat perquè les persones que vulguen crear empreses i innovar puguen fer-ho "allà on són felices".

Aquesta jornada se celebrarà també el 29 de setembre a Alacant i el 6 d'octubre a Castelló de la Plana.

next