El cardenal Cañizares: "Des dels països musulmans s'està sembrant l'odi"

La màxima autoritat eclesiàstica valenciana assegura que a l'estat espanyol no es respecta la llibertat religiosa
28 maig 2019 13:54h
El cardenal Cañizares ha entregat 100.000 euros de la diòcesi de València a Ayuda a la Iglesia Necesitada. / EFE

VALÈNCIA. El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha declarat que des dels "països musulmans" s'està "sembrant l'odi" i s'ha perdut "la capacitat de perdonar" i ha ressaltat que des d'"Occident i els països poderosos" s'està "permetent".

Cañizares ha fet aquestes declaracions en el lliurament de les ajudes per un valor de 100.000 euros de la diòcesi de València a la Fundació Pontifícia Ayuda a la Iglesia Necesitada, que aniran destinades als refugiats cristians d'Alep, a Síria. Segons el cardenal, abans existia una relació "esplèndida" amb aquests països, però que ara són "incapaços de perdonar", i el que aporta Ayuda a la Iglesia Necesitada és "eixe amor que perdona i que fa possible una pau vertadera".

Cañizares ha remarcat la tasca de "defensa de la llibertat religiosa" que té lloc des d'Ayuda a la Iglesia Necesitada a través dels seus informes, "denunciant el que succeeix en països que aparentment respecten els drets, però no la llibertat religiosa", entre ells, "Espanya", ha afegit.

Per part seua, el president d'Ayuda a la Iglesia Necesitada, Antonio Sáinz de Vicunya i Barroso, ha agraït aquest donatiu de 100.000 euros que té com a objectiu "suavitzar la deterioració d'esglésies, cases, escoles", una finalitat que, segons ell, "requereix l'ajuda col·lectiva de tot el planeta". Així mateix, Sáinz de Vicunya ha denunciat els atemptats que es produeixen contra esglésies i objectes de culte i ha criticat que l'Església siga objecte d'aquests atacs com a entitat l'objectiu de la qual és "esmenar i mitigar els danys".

D'altra banda, el director territorial d'Ayuda a la Iglesia Necesitada, Álvaro Pérez, ha volgut reconéixer la figura de l'arquebisbe sirià d'Alep Antoine Chadha, qui va explicar que la reconstrucció a Síria no consisteix solament a reparar col·legis, sinó també a "reconstruir els cors dels cristians".

next