Carlos Fabra diu que la seua implicació en el cas Bar España és una "canallada"

L'expresident del PP de la demarcació de Castelló espera que Google "esborre absolutament totes les referències" sobre aquest assumpte
9 maig 2019 14:29h
Fabra anuncia que es personarà en aquesta causa. / EFE

CASTELLÓ DE LA PLANA. L'expresident de la Diputació de Castelló i exlíder del PP en aquesta demarcació Carlos Fabra ha declarat aquest dijous, 9 de maig, com a perjudicat pel conegut com a cas Bar España i ha afirmat a l'eixida del jutjat que la seua implicació en aquest és "una canallada". Així mateix, ha mostrat el seu desig que, "d'una vegada per sempre", la Fiscalia i la Justícia "prenguen mesures davant aquestes mentides".

Fabra ha fet aquestes declaracions després de comparéixer com a perjudicat davant el jutjat d'instrucció número 5 de Castelló que instrueix la causa pels delictes d'injúries i calúmnies per una sèrie de "rumors" que es van fer públics en Internet i en la qual hi ha 20 investigats i 17 perjudicats.

L'expresident del PP de Castelló ha assegurat que el tema és "una canallada" que no l'afecta solament a ell, sinó a altres persones, i que "porta més de 20 anys". Carlos Fabra ha mostrat el seu desig que, "d'una vegada per sempr,e la Fiscalia i la Justícia espanyola prenguen mesures contra aquesta gent que es permet el luxe de fer aquest tipus de faules i de mentides".

Sobre la seua compareixença davant la jutgessa, ha explicat que li han preguntat "si estava assabentat de tot" i ha contestat que 'sí'. A més, ha afegit que es personarà en aquest cas.

Preguntat sobre si demanarà una indemnització econòmica, l'exdirigent popular ha dit que això "no és el més important", ja que la seua intenció ara és que "Google esborre absolutament totes les referències a aquest cas".

Fabra ha agregat que ha estat "aguantant des de fa 25 anys" després que "un pocavergonya s'inventara una canallada com aquesta que ha implicat molta gent decent i normal que no té res a veure amb aquesta història". "Ara és moment d'esperar la resolució de la jutgessa instructora", ha assenyalat Fabra i, després, ha afegit, els seus advocats "procediran".

La investigació es va iniciar a partir d'una sèrie de "rumors" sobre una suposada trama de pederàstia i la seua presumpta relació amb personalitats de la vida política, empresarial i judicial de la demarcació Castelló, que es van difondre des d'uns suposats mitjans de comunicació.

L'assumpte parteix d'unes diligències prèvies per delictes d'injúries i calúmnies i contra l'Administració de Justícia per la difusió per Internet de testimoniatges de presumptes víctimes de la xarxa de pederàstia. Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ), després d'aquestes diligències es va registrar una ampliació de denúncia de la Fiscalia i la magistrada va acordar mitjançant un acte del passat mes de març acumular a aquesta investigació altres dos procediments per fets similars seguits en jutjats de Vinaròs (el Baix Maestrat) i Madrid.

En aquesta mateixa resolució, la jutgessa ha citat a declarar els dies 23, 24 i 30 de maig 20 investigats, algun dels quals ja han prestat declaració en aquesta condició amb anterioritat i han tornat ara a ser citats després de l'ampliació de la denúncia de la Fiscalia. 

D'altra banda, el jutjat ha citat al llarg de diferents dies de maig 17 possibles perjudicats, entre ells Carlos Fabra; la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, per a fer-los el corresponent oferiment d'accions.

Aquests perjudicats poden declarar com a testimonis tant en la seu judicial com per videoconferència des dels jutjats més pròxims als seus llocs de residència i després d'aquestes declaracions poden decidir si es personen com a acusació individualment.

next