Carolina Ferre torna de vacances a un 'À Punt directe' renovat i amb més entreteniment

La coneguda presentadora es reincorpora aquest dilluns al magazín vespertí de la tele pública per a fer-se càrrec d'un dels dos espais que tindrà el programa
15 setembre 2019 06:00h
La presentadora torna aquest dilluns per a fer-se càrrec d'un dels espais del magazín vespertí d'À Punt. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La televisió d'À Punt seguirà aquesta setmana recomponent la seua graella per a donar el salt definitiu de la programació d'estiu a la de tardor-hivern. En aquesta transició, À Punt directe comença aquest dilluns, 16 de setembre, nova temporada. Si bé aquest és l'únic programa de la cadena que no ha agafat vacances des que va començar la seua emissió, la realitat és que el magazín vespertí d'À Punt va firmar amb la seua edició del passat 13 de setembre el punt final d'una etapa.

El programa À Punt directe segueix en pantalla en la nova temporada però són moltes les novetats que introduirà el programa respecte al format que ha pogut veure l'audiència durant l'estiu. El primer canvi passa per la tornada de Carolina Ferre al programa. La coneguda periodista va agafar vacances al juliol en plena negociació per a la renovació del programa però, malgrat els ajusts que es demanaven des de la direcció de la tele i els canvis introduïts per la productora, Ferre torna per a ser la cara principal del programa, que s'emetrà de dilluns a divendres entre les 18.00 i les 20.00 hores aproximadament.

El paper que jugarà Ferre en el magazín serà diferent al que va desenvolupar durant la primera temporada, un canvi de rol que ve donat pels importants canvis que introdueix el programa.

El principal, que el magazín es dividirà en dos espais. Malgrat estar tot sota el paraigua de la marca À Punt directe, Ferre presentarà un primer espai d'uns 45 minuts de durada que s'anomenarà APD. Després agafaran el relleu els presentadors Joan López –que ja era copresentador en la primera temporada junt amb Juan Nieto (que va abandonar el programa al maig)– i Sonia Fernández –que s'ha incorporat a l'equip en estiu–.

L'actualitat vista per Ferre

En la primera part del programa, Carolina Ferre serà la conductora d'una taula d'actualitat "desenfadada", segons expliquen fonts del programa. És a dir, el magazín deixa de banda la política i l'economia per als seus debats i aposta per temes socials, continguts vists a les xarxes socials... "Serà una tertúlia divertida, amb els temes que més interessen a la gent, i nosaltres ens encarregarem de valencianitzar-los si cal", assenyalen les mateixes fonts.

Ferre no estarà sola per a analitzar eixa 'altra actualitat'. La presentadora compartirà taula amb un elenc de col·laboradors que corroboren l'aposta per més entreteniment en detriment de l'actualitat sociopolítica. Per la taula de l'APD passaran el polifacètic Eugeni Alemany, l'humorista Carme Juan i el dissenyador Josep Lozano. També seguirà junt amb Ferre per a parlar de xarxes socials la mil·lennista Nerea San Félix. Berta Báidez, que s'ha convertit en pocs mesos en una de les reporteres més conegudes de la cadena, formarà part de l'APD també.

Després dels 30 o 40 minuts que presentarà Carolina Ferre, el programa canviarà al format més habitual per a l'audiència. Joan López i Sonia Fernández agafaran el relleu. L'audiència notarà aquesta transició perquè –tot i que ambdós espais compartiran plató– cada espai tindrà el seu set. El programa també estrenarà plató aquest dilluns.

En aquest espai les connexions en directe arreu del territori seran les protagonistes. Joan López i Sonia Fernández faran de conductors del recorregut que cada dia les càmeres i reporters d'À Punt directe faran per diverses localitats valencianes per a apropar a l'espectador tradicions, paratges o curiositats. També se seguirà donant cabuda a les denúncies ciutadanes. El programa comptarà amb els reporters habituals.

També la cuina, de la mà de Ferran Cano, serà protagonista d'aquest espai, que s'allargarà fins a les 20.00 hores, quan començarà a partir del 23 de setembre l'informatiu 20 hores que presentaran Marta Ventura i Mathies Muñoz.

Una mirada enrere

Segons ha pogut saber Diari La Veu, el programa prepara una secció per a commemorar el 30é aniversari de la posada en marxa de la primera televisió pública valenciana. Es tracta d'una secció per a fer una mena de retrospectiva televisiva a través dels programes més coneguts i exitosos de la cadena.

À Punt directe començarà amb aquesta secció a l'octubre –que és quan la desapareguda Canal 9 celebraria 30 anys– i ho farà rememorant el programa Tela marinera, presentat també per Carolina Ferre.

next