Carolina Punset serà assessora en Presidència de la Generalitat

L'exeurodiputada accepta l'oferta de Ximo Puig per a encarregar-se d'assumptes europeus
25 juny 2019 14:18h
L'exportaveu de Ciutadans a les Corts i exeurodiputada Carolina Punset ha acceptat l'oferta d'ocupar un lloc d'assessora en Presidència de la Generalitat. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. L'exportaveu de Ciutadans a les Corts i exeurodiputada Carolina Punset, que va abandonar el partit a l'octubre de l'any passat, ha acceptat l'oferta d'ocupar un lloc d'assessora en Presidència de la Generalitat.

Tal com ha confirmat ella mateixa en declaracions a la ràdio d'À Punt, ha acceptat col·laborar "amb el govern socialista de Ximo" Puig i aportar "una visió progressista i tolerant".

Punset ha explicat que, gràcies a la seua experiència a Brussel·les, la seua feina com a assessora se centrarà especialment en assumptes europeus. No obstant això, ha apuntat que també treballarà en altres "iniciatives estratègiques" que aquest executiu puga dur endavant.

Assessora comissionada per a assumptes europeus i iniciatives estratègiques

El president de la Generalitat nomenarà en els dies vinents Punset com a assessora comissionada per a assumptes europeus i iniciatives estratègiques. 

Segons indica la Generalitat en un comunicat, Punset s'incorporarà al gabinet per a "reforçar l'acció de la Presidència en les polítiques vinculades amb la Unió Europea, com ara la contribució a la potenciació del comerç exterior, les infraestructures estratègiques, la promoció de la imatge de la Comunitat Valenciana i la captació de fons europeus". Així mateix, prestarà funcions d'assessorament al president en altres àmbits en què Punset ha desenvolupat la seua activitat tant professional com política. 

Carolina Punset (Washington DC, 1971) és llicenciada en Dret i especialista universitària en Cooperació Internacional per al Desenvolupament i ONG. Ha desenvolupat la seua activitat professional com a advocada penalista, perit judicial i com a lletrada de diferents organitzacions no governamentals. 

En l'àmbit de la política, ha sigut tinent d'alcalde a l'Ajuntament d'Altea (2007-2015), diputada i síndica a les Corts (2015-2016) i eurodiputada (2016-2019).

next