La carrera contra el càncer de València bat el seu rècord amb quasi 13.000 participants i 64.000 euros recaptats

La cita esportiva ha consistit en una carrera, una patinada i dues caminades
20 octubre 2019 17:38h
El circuit RunCáncer, del qual forma part aquesta cita, ja ha recaptat un milió d'euros des que es va iniciar el 2005. / EFE

VALÈNCIA (EFE). La cita esportiva i solidària València contra el Càncer, organitzada per l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), ha batut el seu rècord en la seua sisena edició amb la participació de 12.704 persones i una recaptació de 63.520 euros per a projectes d'investigació oncològica.

En un comunicat, l'organització ha ressaltat que, malgrat la meteorologia adversa d'aquest diumenge a València, quasi 13.000 persones, de les quals un 68% eren dones, han eixit al carrer de la ciutat per a moure's contra la malaltia.

El circuit RunCáncer, del qual forma part aquesta cita, ja ha recaptat un milió d'euros des que es va iniciar el 2005, ha indicat l'organització, que ha posat l'accent que en la jornada a València hi ha hagut carrera, patinada, marxa nòrdica i marxa a peu.

L'emotiva jornada ha arrancat amb la carrera de 5,6K, que ha comptat amb 2.664 participants, dels quals aproximadament un 56% han sigut dones. Després de la prova competitiva, ha sigut el torn de la patinada i de les dues marxes, nòrdica i a peu, la modalitat més multitudinària, amb més de 10.000 participants.

Durant la celebració de l'esdeveniment s'ha fet un lliurament simbòlic del xec amb el valor de la recaptació obtinguda en aquesta edició davant el president d'AECC València, Tomás Trénor, que ha estat acompanyat d'altres autoritats i representants de les empreses col·laboradores en l'esdeveniment.

En clau esportiva, els guanyadors absoluts de la carrera han sigut Miguel Vázquez (Atletisme Benetússer) i Davinia Albinyana (Serrano C.A.), que han travessat la meta en 18.12 i 20.01, respectivament.

next