Diari La Veu del País Valencià
Davant el cessament de les emissions de Catalunya Ràdio
Comunicat d’Endavant (OSAN) davant el cessament de les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià
Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va anunciar el passat 21 de gener que tallava de manera immediata les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. D’aquesta manera donava resposta a un requeriment del Ministeri espanyol d’Indústria, el qual ha obert un expedient sancionador contra l’entitat per l’emissió dels canals de ràdio de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Amb algunes excepcions en l’àmbit local, el País Valencià s’ha quedat sense mitjans de comunicació audiovisuals en llengua catalana.
Davant aquest nou atac, Endavant (OSAN) vol fer públiques aquestes consideracions:
Els expedients oberts contra ACPV per les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio no són cap procediment circumscrit a la normalitat legal: la seua incoació és una agressió premeditada de l’Estat espanyol contra la llengua catalana i els seus parlants, i una mostra més del nivell cada vegada més elevat de la bel·ligerància del nacionalisme espanyol contra qualsevol cultura no castellana.
A més a més, el requeriment del Ministeri espanyol suposa un greu atemptat contra la llibertat d’expressió i, en conseqüència, contra la democràcia. Amb la fi de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació el panorama comunicatiu es redueix al País Valencià i impedeix encara més que valencianes i valencians puguen escollir amb quins mitjans s’informen.
Una vegada més, l’actuació de la Generalitat Valenciana ha sigut radicalment contrària als interessos del nostre poble. L’acció del Consells encapçalats per Francisco Camps i Alberto Fabra ha propiciat que la llengua pròpia del País Valencià pràcticament haja desaparegut dels mitjans de comunicació d’aquest territori.
La successiva eliminació de mitjans audiovisuals en català al País Valencià suposa un pas molt important dins dels procés de recentralització de l’Estat que el govern de Madrid està duent a terme en l’actual context de crisi capitalista amb la col·laboració del govern titella autonòmic. I la destinació final és la supressió de l’autonomia valenciana –ja intervinguda- i la dissolució de valencians i valencianes en una Espanya uniforme.
La nostra resposta, però, no ha de ser defensar l’Estatut d’Autonomia ni limitar-nos a reclamar el retorn al País Valencià de Catalunya Ràdio, TV3 i RTVV. La proposta de l’Esquerra Independentista i de la Unitat Popular ha ser la lluita per la independència i la creació d’uns mitjans de comunicació d’àmbit nacional i al servei del poble que contribuïsquen a la construcció dels Països Catalans i que responguen a les necessitats de la classe treballadora i dels sectors populars.
Per tot això, Endavant (OSAN) crida el poble dels Països Catalans a participar en totes les mobilitzacions que s’organitzen contra aquest nou atac a les nostres llengua i cultura i a la llibertat d’expressió, i a continuar lluitant pel nostre alliberament nacional, social i de gènere.
Ahir, hui i demà la lluita és l’únic camí!
Països Catalans, 23 de gener de 2014

Comparteix

Icona de pantalla completa