Una 'carxofada' reivindica el Forn de Barraca per a plantar "noves llavors" de lluita compromesa amb l'horta

Els activistes demanen aturar projectes urbanístics com el PGE d'Alboraia o la ZAL de la Punta i critiquen el desallotjament "desproporcionat" i "violent" del passat 27 de setembre 
1 novembre 2019 17:32h
"Estarem allà on calga per a aturar la bogeria d’un model de ciutat i d’infraestructures caduc que canvia el nostre patrimoni valencià per asfalt", denuncien. / FORN DE BARRACA

VALÈNCIA. El Forn de Barraca perdura com a símbol de la lluita per la defensa del territori i de l'horta. Aquest divendres diversos activistes del col·lectiu han fet servir més de 100 carxofes per a reivindicar aquest espai i defensar les "noves llavors de lluita". "Volem reivindicar en una jornada com hui la necessitat de donar vida, de nou, a un espai que va ser assassinat el passat 27 de setembre", destaquen en un comunicat. 

"El Forn de Barraca no era només una alqueria centenària. Era un negoci a l’horta, un punt de trobada, un espai de vida. El seu assassinat no ens bloqueja de tristesa, sinó que ens dona forces per seguir resistint i fer reviscolar la batalla de l’horta. Per això hui, en lloc de deixar flors sobre la difunta alqueria, plantem noves llavors de lluita", afegeixen.

En aquest comunicat, expliquen que, en aquest dia de Tots Sants, des de la plataforma Forn de Barraca tampoc s'obliden del "crim de la ZAL en la Punta" i acompanyen el dol "de les veïnes d'Alboraia, que han vist el soterrament de la participació ciutadana" el passat ple de l'Ajuntament, amb la finalització del termini d'al·legacions del pla urbanístic, que preveu la destrucció de 264.000 metres quadrats d'horta.

"Estarem allà on calga per a aturar la bogeria d’un model de ciutat i d’infraestructures caduc que canvia el nostre patrimoni valencià per asfalt i la nostra activitat tradicional, l’agricultura, per polígons i vehicles", continuen des de la plataforma. Critiquen, també, l'alcalde de València, Joan Ribó, "adés gran defensor de l’horta, ara defensa agressions com la de la Punta en favor del Port de València". 

Així mateix, critiquen el desallotjament "violent i desproporcionat" del Forn de Barraca del passat 27 de setembre –que, recorden, se celebrava el Dia de la Vaga Mundial pel Clima–. "Fa un mes que esperem explicacions i no han arribat. Per això, exigim la dimissió dels responsables de Subdelegació del Govern, José Roberto González Cachorro, i del de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a València, José Vicente Pedrola Cubells", conclouen.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next