Casado apel·la al vot útil per a atraure els simpatitzants de Vox i Ciudadanos

El candidat del PP a la Moncloa vol evitar la "fragmentació del vot" i aglutinar la major part del vot del centre-dreta
26 abril 2019 17:50h
Casado ha posat en valor l'acord signat per PP, Ciudadanos i Vox a Andalusia. / PPCV

VALÈNCIA. El líder del Partit Popular i candidat a la Presidència del govern de l'Estat, Pablo Casado, ha apel·lat directament aquest divendres als "simpatitzants" de Vox i de Ciudadanos perquè voten el PP en les eleccions generals del pròxim diumenge, ja que, segons ha indicat, si no ho fan, estaran "fent un favor" al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez.

"Hui estem en el dia de l'apel·lació del vot útil", ha expressat Casado, per a després afegir que ell prefereix anomenar-lo "vot unit". D'aquesta forma, el candidat a la Moncloa s'ha dirigit als possibles votants d'aquestes dues formacions per a reclamar el seu vot i evitar-ne la "fragmentació". "No ens xafem la 'manguera', necessitem unir el vot i ja després parlarem amb totes les forces", ha subratllat Casado.

Així, Casado, després d'haver evitat durant els últims dies fer Ciudadanos o Vox protagonistes del seu missatge, ha fet en aquesta jornada final de campanya una apel·lació més directa cap a la resta de partits amb els quals disputa l'espai de centredreta. 

Amb aquesta estratègia de vot útil, el candidat del PP a la Moncloa ha intentat rebatre el discurs del candidat socialista Pedro Sánchez que, segons Casado, fa al·lusió a la "por" al "trifachito" i la "foto de Colón". Per al candidat popular, el que sí que "fa por" són les declaracions dels dirigents independentistes oferint el seu suport a Sánchez perquè acceptara la via del referèndum o l'indult als "colpistes". "Per això, apel·le a aquest vot unit i que no us deixeu intimidar", ha expressat, després de posar en valor la labor que ha començat a realitzar a Andalusia el govern de Juanma Moreno.

El president del PP ha acusat "l'esquerra" d'utilitzar el govern andalús per a fer "por" als ciutadans. En eixe sentit, ha qualificat de positives les noves mesures preses per Juanma Moreno a Andalusia i ha posat en valor l'acord signat per PP, Ciudadanos i Vox a Andalusia. 

Segons Casado, aquest diumenge hi ha "dues alternatives": o el PP o la que representa Sánchez, que, al seu parer, suposa "una fractura de la unitat d'Espanya", "el blanquejament del terrorisme etarra" i "l'homologació del populisme bolivarià". "Ara ens juguem Espanya", ha ressaltat, per a afegir que també està en joc la "prosperitat" econòmica després de dades com la pujada de l'atur que recull l'Enquesta de Població Activa publicada aquesta setmana.

next