Casado assegura que "tot el PP està d'acord" en un pacte estatal per l'aigua

El president del PP, de visita a València, s'ha manifestat a favor del futur transvasament Tajo-Segura
19 març 2019 13:18h
Casado també s'ha compromés a presentar aquesta proposta a "altres forces polítiques". / EFE

VALÈNCIA. El president del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dimarts que "tot el PP està d'acord" en la necessitat d'aconseguir un pacte estatal per l'aigua i ha assegurat que el plantejarà a "altres forces polítiques" després de la "negativa" del PSOE a debatre sobre aquest assumpte en el Congrés.

Casado ha fet aquestes declaracions a València, quan li han preguntat pel futur del transvasament Tajo-Segura, que previsiblement es veurà afectat per la recent anul·lació parcial del Pla Hidrològic del Tajo per part del Tribunal Suprem.

"Com en tantes coses, som els únics que ens mullem –ha dit Casado–, que fem propostes de debò com ara suprimir l'impost de successions, de patrimoni, d'actes jurídics documentats o el pacte estatal per l'aigua. Tot el PP està d'acord, incloent-hi el de Múrcia, Comunitat Valenciana, Aragó i Castella-la Manxa".

L'aigua és, en la seua opinió, "un recurs bàsic al qual han de tindre accés tots els espanyols. I això que nosaltres ja hem abordat internament que ho volíem portar al Congrés perquè donara suport el PSOE, però es va negar perquè els seus barons no estaven d'acord".

També s'ha compromés a presentar aquesta proposta a "altres forces polítiques que quan arriben a València se'ls oblida reivindicar l'aigua".

next