Casado defensa el castellà com a llengua vehicular en l'Educació i l'Administració

El president del PP vol que ningú no puga ser "multat si no és en castellà" i que les oposicions públiques siguen en aquesta llengua
10 març 2019 17:55h
"La llengua cooficial pot ser un mèrit però no un requisit excloent", ha dit Casado. Imatge d'arxiu. / EFE

ALACANT. El president del PP, Pablo Casado, ha defensat aquest diumenge el castellà com la llengua "vehicular" en l'Educació, en l'Administració, per a les oposicions i en la senyalització urbana i interurbana. En un míting a Alacant, el líder dels populars s'ha referit a la seua proposta de la Llei de Llengües, de la qual ha dit que es regeix per quatre paràmetres, el primer dels quals és que el castellà siga la llengua vehicular en Educació de forma "compatible amb les cooficials, però no en detriment de la llengua comuna".

De la mateixa manera, ha defensat que el castellà siga l'utilitzat en l'Administració i ha posat per exemple que ningú no puga ser "multat si no és en castellà" abans de continuar que les oposicions públiques han de ser en castellà.

"La llengua cooficial pot ser un mèrit però no un requisit excloent", ha sostingut abans de posar com a exemple que "un de Palència" no pot optar a una plaça a València per desconéixer el valencià i que, en canvi, un valencià sí que pot fer-ho a la demarcació palentina.

A més, Casado ha recalcat que les oposicions "han de ser així", en referència al castellà, "perquè a la Sanitat i l'Educació vinguen els millors, i ja aprendran el valencià, que és una riquesa tremenda".

El quart dels aspectes en els quals se centra la Llei de Llengües del PP és la senyalització urbana i interurbana, on ha demanat "no perdre l'ús d'una llengua tan rica com el castellà, la més parlada del món per darrere de l'anglés".

El president del PP també ha afirmat que el País Valencià no és "annex ni apèndix de ningú ni de res" i ha criticat la idea dels Països Catalans. Casado ha participat en un míting organitzat pel PP d'Alacant en què han pres la paraula la líder del PPCV, Isabel Bonig; el president provincial del partit, José Císcar, i l'alcalde amfitrió, Luis Barcala, i al qual han acudit diversos centenars de persones, entre ells el president de la Diputació, César Sánchez.

next