Casado demana la il·legalització d'Arran perquè les pintades a les seus del PP i Cs són "pura kale borroka"

El president del PP ha qualificat d'"absolutament inadmissible" les pintades realitzades a Barcelona
19 març 2019 17:18h
Les seus del PP i Cs han començat el dia amb la pintada 'Pels nostres cossos no passareu'. / EUROPA PRESS / FRANCISCO MARTÍNEZ

VALÈNCIA. El líder del PP, Pablo Casado, ha sol·licitat aquest dimarts la il·legalització d'Arran –l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista vinculada a la CUP–, ja que, segons ha dit, els actes que està duent a terme a Catalunya són actes de "kale borroka".

Precisament, aquest dimarts Arran ha reivindicat el llançament de pintura contra les seus de Ciutadans i Partit Popular a Barcelona, que han començat el dia amb la pintada 'Pels nostres cossos no passareu', com a lema en defensa dels drets de les dones.

En declaracions als periodistes a València, on ha viatjat amb motiu de les Falles, Casado ha qualificat d'"absolutament inadmissible" les pintades a la seu del seu partit. "És pura kale borroka i ja hem dit que contra la kale borroka cal aplicar la llei", ha manifestat.

En aquest punt, ha recordat que hi ha una llei en vigor des del 2002 que estableix que aquelles organitzacions polítiques que encoratgen la violència han de ser il·legalitzades. "Si aquest atac és reivindicat com en altres ocasions per Arran, que és l'organització juvenil de la CUP, ha de ser il·legalitzat", ha emfatitzat, poc abans de conéixer-se la reivindicació que ha fet Arran d'aquestes pintades a les seus del PP i Cs.

A més, el líder del PP ha subratllat que el que està ocorrent a Catalunya és "molt seriós" perquè no solament ataquen seus de partit, sinó que rebenten rodes del cotxe del president del PP català, Alejandro Fernández, i li pinten esvàstiques, o fan escarnis a la diputada Andrea Levy pel carrer. "Això és kale borroka", ha assenyalat.

Llei de Finançament de Partits Polítics

Així mateix, Casado ha recordat que el seu partit també ha proposat la reforma de la Llei de Finançament de Partits Polítics perquè "cap partit polític els líders del qual estiguen processats per rebel·lió o sedició reben un euro de subvencions públiques".

"Molt em tem que la manifestació de dissabte a Madrid està pagada amb diners de tots els espanyols, és a dir, que els paguem perquè ens insulten", ha indicat el president dels populars.

next