Casado demana a Sánchez que intervinga els comptes valencians i Compromís acusa el PP d'"antivalencià"

El líder del PP ha demanat al govern en funcions que actue amb "coherència" i que si intervé la Junta d'Andalusia, exigisca els mateixos ajusts al territori valencià
16 desembre 2019 18:44h
El líder popular demanarà la compareixença de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, perquè explique per què el govern en funcions demana ajusts a la Junta d'Andalusia per incomplir els objectius d'estabilitat del 2018. / EFE FERNANDO VILLAR

VALÈNCIA. El líder del PP, Pablo Casado, ha avançat aquest dilluns que sol·licitarà la compareixença de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, perquè explique per què el govern en funcions demana ajusts a la Junta d'Andalusia per incomplir els objectius d'estabilitat del 2018. Casado, així mateix, ha demanat que aquests ajusts pressupostaris els exigisca també al País Valencià i que intervinga els comptes autonòmics.

En una roda de premsa al Congrés després de reunir-se amb el candidat a la investidura, Pedro Sánchez, Casado s'ha referit a la notificació del Ministeri d'Hisenda a la Junta d'Andalusia, coneguda aquest dilluns. Casado ha enviat una missiva a Hisenda on explica que, a causa dels incompliments de l'exercici 2018, amb la socialista Susana Díaz al capdavant del govern autonòmic d'Andalusia, comunica a l'actual gabinet del popular Juanma Moreno que no podrà finançar-se en els mercats i que haurà de fer ajusts.

El líder del PP, Pablo Casado, també ha demanat al govern en funcions que actue amb "coherència" i intervinga o sol·licite la mateixa intervenció per al territori valencià. 

Compromís denuncia que el PP torna a mostrar-se "antivalencià"

Sobre aquestes declaracions, el portaveu de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha assegurat que "el Partit Popular torna a evidenciar-se, una vegada més, com un partit antivalencià, un partit que ataca frontalment els interessos dels valencians"'. "És de tindre molt poca vergonya obviar que som la comunitat autònoma pitjor finançada i més maltractada de tot l'estat per a fer unes afirmacions totalment fora de lloc", ha subratllat el síndic en un comunicat.

De fet, la coalició creu que "el PP només recorda la situació financera de la Comunitat per a manipular la realitat, una situació que és fruit de dècades d'infrafinançament i falta d'inversions, que s'ha vist agreujada per unes lleis d'estabilitat del PP que obvien l'anomalia i que han sorgit d'una reforma de l'article 135 de la Constitució per part del PP i PSOE que ha afectat greument els drets de la ciutadania per a afavorir els bancs".

En aquest context, el portaveu de Compromís ha aprofitat les "desafortunades declaracions de Casado" per a reclamar, "per enèsima vegada", la necessitat d'una reforma urgent del sistema de finançament, i que mentre aquesta reforma es produeix s'apliquen mesures transitòries que pal·lien el maltractament financer".

next