Casado i Bonig demanen el vot per a "contindre el nacionalisme que vol trencar Espanya"

Els candidats populars per al govern espanyol i la Generalitat apel·len una vegada més a la qüestió identitària en un acte de campanya celebrat a València
26 abril 2019 14:46h
Isabel Bonig ha participat en una trobada amb militants de València a la Marina amb Pablo Casado i la candidata a l'alcaldia de València María José Català. / PPCV

VALÈNCIA. "Estime València i vull que no siga un apèndix dels Països Catalans. València no serà catalana, ni annex de res imaginari". Així s'ha expressat el candidat del PP a la Presidència de l'Estat, Pablo Casado, en un míting on ha aglutinat militants i simpatitzants a la Marina de València, junt amb la candidata del PPCV a la Generalitat, Isabel Bonig; la cap de llista popular al Congrés per València, Belén Hoyo, i la candidata a l'Alcaldia de València, María José Català.

En eixe sentit, Casado, qui ha retardat més d'una hora l'inici de l'esdeveniment perquè es trobava a Múrcia, ha dit que el País Valencià "té llengua, cultura i identitat pròpia" per a continuar subratllant que vol "un país unit". "No permetrem que Espanya es pervertisca", ha ressaltat Casado, qui també ha indicat que "Espanya és una nació de fa molt més temps del que pensem".

En aquesta mateixa línia s'ha manifestat la candidata del PPCV a la Presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, qui s'ha presentat com a "mur de contenció d'eixe nacionalisme que vol trencar Espanya". "Nosaltres som valencians i som espanyols, però mai serem catalans", ha ressaltat, i ha assegurat que el seu partit ha fet una campanya "basada en l'orgull de ser valencià, de defensa de les tradicions, que reflecteix que la Comunitat Valenciana és una peça fonamental en el desenvolupament d'Espanya".

"Hui arribem a aquesta recta final amb energies renovades, amb il·lusió, orgullosos de tot el que hem fet. Arribem amb la il·lusió dels vencedors perquè guanyarem i, per això, el Botànic està nerviós i intranquil", ha afirmat Bonig, qui ha avisat a l'esquerra: "No haurien de subestimar-nos".

Model educatiu

Durant el seu discurs, Bonig ha criticat el govern del Botànic per, a parer seu, "imposar un model d'immersió lingüística i un model de pensament únic a través de l'escola pública". "Un projecte d'enginyeria social a través de l'escola pública", ha sigut la manera com s'ha referit.

Al respecte, la candidata a la Generalitat ha presentat el PPCV com "l'únic partit que ha estat al costat dels pares i les mares" i que ha defensat "la llibertat d'elegir llengua i el model d'educació que es vol", "sense menysprear el valencià, que és la nostra llengua i orgull, però no una ferramenta de confrontació com volen [Mónica] Oltra i [Ximo] Puig". De fet, Bonig ha assenyalat que "l'única forma" de garantir la llibertat és votant el PP.

A més, Bonig ha assegurat a Casado que aquest diumenge serà "la primera presidenta dona de la Comunitat Valenciana". "I t'ajudarem a fer que sigues el pròxim president del govern. El PPCV t'ajudarà a arribar a la Moncloa", ha afegit.

"Hui estem en el dia de l'apel·lació del vot útil", ha expressat Casado, per a després afegir que ell prefereix anomenar-lo "vot unit". D'aquesta forma, el candidat a Moncloa s'ha dirigit als possibles votants de Vox i Ciudadanos per a reclamar el seu vot i evitar la "fragmentació del vot". "No ens xafem la 'manguera', necessitem unir el vot i ja després parlarem amb totes les forces", ha subratllat Casado.

"Vam demanar perdó"

El míting ha tingut un moment emotiu quan la candidata a la Presidència, Isabel Bonig, ha recordat els moments més durs del PPCV amb els ulls plorosos. "Mai ens hem rendit. Hem viscut moments molt durs, difícils i complicats, però mai ens hem donat per vençuts", ha assenyalat. A més, Bonig ha dit: "Mai hem deixat que ens trepitgen, vam assumir els errors, vam demanar perdó, però mai demanarem perdó per ser del PP".

Per la seua banda, la cap de llista del PP al Congrés dels Diputats per València, Belén Hoyo, també s'ha referit al model educatiu durant el seu discurs: "A Espanya necessitem una educació en llibertat, en què els pares puguen triar el centre i la llengua amb què s'educa els seus fills".

Així mateix, la candidata popular a l'Alcaldia de València, María José Català, qui ha sigut la primera a intervindre, ha assenyalat que el PP té "experiència en la gestió i la lleialtat". "No venem el país per un escó ni per interessos personals", ha destacat, per a després referir-se a Bonig com una dona amb la força com per a "traure les dents per la Comunitat Valenciana".

Al míting també estaven presents diferents membres del PP com Esteban González Pons –número dos del partit per a les eleccions europees– així com els actuals regidors populars de l'Ajuntament de València, que es troben imputats i que no formen part de la llista per als pròxims comicis, després que Català els comunicara que no comptaria amb ells

next