Casado no vol una altra "tempesta perfecta" en les eleccions municipals i europees

El líder dels populars demana als candidats als ajuntaments que redoblen esforços per a aglutinar els votants que van optar per Vox i Ciutadans el 28 d'abril
11 maig 2019 17:26h
Casado creu que alguns votants del PP han canviat de sigles perquè "potser han escoltat informació que no era certa". / PPCV

VALÈNCIA. El president del PP, Pablo Casado, ha demanat aquest dissabte a València "aglutinar esforços" en el seu partit per a governar en alcaldies i autonomies després de les eleccions del 26 de maig. El líder dels populars vol sumar vots en els propers comicis i que aquests no es "dispersen" en altres partits, ha reblat. Tot plegat, sense citar ni Vox ni Ciutadans, però, ha qualificat els mals resultats del 28 d'abril com una "tempesta perfecta" que ara cal evitar.

El líder popular ha acudit aquest dissabte a l'acte electoral del PP a l'Ateneu Mercantil de València, on han participat la candidata a l'Alcaldia de la ciutat, María José Català; el número dos en la llista de les europees, Esteban González Pons, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig.

Casado ha assenyalat que votar "té una segona direcció de contrapés" i ha defensat l'estat autonòmic. "L'estat autonòmic és contrapés a nivell nacional. Nosaltres, en les nostres comunitats, quan governava Zapatero, érem un contrapés", ha assenyalat.

No obstant això, s'ha mostrat "optimista" i ha considerat que el 26 de maig hi ha una "oportunitat de canviar la història". Citant a Cela, ha assenyalat que en el món hi ha "dos tipus de persona: les que fan la història i les que la pateixen". 

Referent a la cita electoral del 28 d'abril, on el seu partit va baixar fins als 66 diputats al Congrés i fins als 19 a les Corts, el líder popular ha qualificat els resultats de "tempesta perfecta". "En aquesta ocasió, els votants han decidit que hi havia altres opcions, i això ha fet que fins i tot, tenint entre tots més vots, es dividiren aquests suports i poguera continuar governant algú que no ho està fent bé". "Aquesta divisió del vot ha fet que no hàgem tingut els escons necessaris per a canviar Espanya", ha agregat.

Casado ha destacat que el votant, "com el client, sempre té la raó", encara que ha manifestat que potser "ha estat tenint informació que no era certa". Davant això, ha instat a recordar-los que el PP "continua sent la seua casa" i ha reivindicat el PP com "la casa de la centredreta".

En aquest sentit ha manifestat: "Si hem fet alguna cosa malament en el passat, si els votants han sentit que s'han traït les seues sigles, si s'ha pensat que havíem d'haver estat en alguns altres temes o en algunes altres places, hem escoltat aquest missatge, i aquest partit humil però amb l'orgull d'haver servit els nostres compatriotes es torna a presentar a unes eleccions".

"Hem de sobreposar-nos i eixir a guanyar no pels nostres colors, sinó perquè el que fem millorarà la vida de moltes persones", ha manifestat.

Casado ha instat els candidats populars a "treballar, a il·lusionar a la gent i a barallar fins a l'últim vot, a servir i a ser útils" que és "el que sempre ha fet aquest partit, estar centrat en les persones, en el futur". "Així guanyarem i governarem", ha manifestat.

Per això, s'ha preguntat "quin altre partit ha parat els independentistes regionals?". "Quin altre partit mai ha congelat les pensions? Quin altre partit defensa triar col·legi independentment d'on visques?", ha agregat.

next