Casado planteja baixar el salari mínim als 850 euros si arriba a la Moncloa

L'actual govern estatal, dirigit per Pedro Sánchez, va aprovar al desembre la pujada del salari fins als 900 euros 
10 abril 2019 12:40h
Casado planteja congelar la pujada del salari impulsada per l'actual govern socialista. Imatge d'arxiu. / PP

VALÈNCIA. El candidat del PP a la Presidència del govern estatal, Pablo Casado, ha anunciat aquest dimecres que rebaixarà el Salari Mínim Interprofessional (SMI) als 850 euros si arriba a la Moncloa després de les pròximes eleccions dels 28 d'abril. Així, Casado planteja congelar la pujada del salari impulsada per l'actual govern socialista de Pedro Sánchez, que situa el salari mínim en els 900 euros mensuals.

El president del PP s'ha expressat així en una entrevista en Onda Cero, en què ha exposat que farà complir la negociació a la qual va arribar el govern de Mariano Rajoy amb la patronal i els sindicats per a establir el salari mínim en els 850 euros en l'any 2020. "Respectarem la pujada que ja vam fer l'any passat d'un 4% i de l'any anterior d'un 8%", ha afirmat.

"Lliçons de política social al PP, ni una", ha advertit el líder popular, qui també ha criticat que l'executiu de Sánchez no haja respectat l'acord al qual va arribar l'anterior govern estatal. Així mateix, Casado ha afegit que considera "surrealista" que ara Pedro Sánchez estiga enviant "una carta a totes les vídues espanyoles, gastant molts milions d'euros en plena campanya electoral, per la pujada de les pensions que va aprovar el PP, del 8%, en contra del criteri del PSOE".

next